A ZENE „KIKÖTŐJE” ÓBUDÁN

V 1Sokszor sétálok Budapest egyik legszebb főterén, koptatva a régi macskaköveket. Itt még megtalálhatóak a régi épületek, patinás bejáratok, gyönyörű ablakok és nem utolsó sorban kellemes vendéglátóhelyek. Egy régóta bezárt, híres étterem titokzatossága mindig is izgatta a fantáziámat. Vajon, hogy nézhet ki belülről az az épület, ahol egykoron megtiszteltetés volt egy vacsora elfogyasztása.

V 2V 3

V 4Nem is olyan régen aztán a meglepetés erejével hatott, hogy megjelentek az első plakátok az ajtón és ablakokban. Nem ételkülönlegességeket kínáltak, s még csak nem is ital különlegességeket, hanem zenét! Örültem a dolognak, hiszen a környéken ilyen jellegű invitálást csak nyáron tapasztaltam ez idáig.

V 5Amikor, először indultam a Vasmacskába, egyik kedvenc filmem indító jelenete jutott eszembe. Egy hatalmas tengerjáró hajó vasmacskája zúgott bele a tengerbe, megállítva a monstrumot. A gyönyörűen filmezett jelenet igazából jelképes volt, hiszen arra hivatott rámutatni, hogy itt kell megállni, de azonnal.

V 6V 7

Belépve a Vasmacskába, pontosan ez volt az első gondolatom. Az ízlésesen kialakított hely, kiválóan alkalmas arra, hogy pár órát eltölthessen bárki, aki, ki akar szakadni a szürkeségből, az egyhangú napokból. A kiírás szerint ugyan nem az ételek és italok miatt érdemes ide eljönni, de hamar átlátható volt, hogy ezekben sincs hiány.

V 9V 8

A főszereplő azonban midig a zene. Megismerkedve a hellyel és annak adottságaival, azonnal kiderül, hogy csak pár lépcsőt kell lefelé lépdelni és egy igazi rock-barlangban találjuk magunkat, ahol szól is hetenként legalább egy alkalommal a kemény ritmust hozó basszus és a Hendrixes szólók sora, mindazok számára, akik ma is azt vallják, hogy a rock forever.

V 10Egy másik hétvégi napon azoknak érdemes ellátogatni a szórakozóhelyre, akik nem bírnak magukkal, ha rock-and rollt hallanak, és azonnal táncra perdülnek, mert, hogy itt ezt is lehet. Beatles, Elvis, szól két-három órán keresztül megunhatatlanul, igencsak magas színvonalon.

V 14V 12

V 11Létrejött egy hely a Fő-tértől pár méterre, ahol otthonra talált az élő zene, és le is horgonyzott meghatározó műfajaival. Aki, még nem járt a Vasmacskában, szegényebb egy kellemes este élményével, akik pedig már voltunk egy-egy eseményen garantáltan törzsvendégei leszünk Óbuda egyik legkellemesebb pontjának.

V 13V 15

Figyelmes, udvarias kiszolgálás, vendégszerető személyzet, remélhetőleg tavasztól bővülő kínálat, ami a napok számát illeti, ez ma a Vasmacska. S, az jutott eszembe, miközben néztem az önfeledten zenébe „elmerülő” embereket, hogy a hely kiváló lehetőséget teremt céges bulik, születésnapok, osztálytalálkozók, magánjellegű partik megtartására is. Nincs más hátra! Ki kell próbálni!

vasmacska-obuda.hu

Kép és szöveg: Koncz Dezső

——————————————————————————————————–

I often walk on one of the nicest main square of Budapest, scuffing the old cobble stones. Old buildings, tarnishe entrances, beautiful windows and not least the pleasant restaurants can still be found here.
Not so long ago, I was surprised to see the first posters appeared on the doors and windows. Not food specialities were offered, nor specialty drinks, but music. I was so happy, because this kind of invitation was experienced only summertimes so far.
When I first went to the Vasmacska, I remembered the startup scene of my favourite movie. The anchor of a huge ship crashed into the sea stopping the huge ship. This beautiful scene was only symbolic as it was supposed to denote to stop here immediately.
Entering into Vasmacska, this was exactly my firts thought. This tastefully designed place is well suited for everyone who would like to escape from the greyness, from the unanimous days. It is worth trying the delicious food and special drinks as well.
The protagonist is always the music. Becoming acquainted with this place and its facilities, it turns out that it is only few steps upwards to the real rock cave, where at least once in a week hard rhytm bass and Hendrix’s solo can be listen to for those who still profess: Rock Forever .
For those who can not bear to restrain themselves when they are listen to rock and roll and would like to dance, other weekend days are highly recommended to visit this place as it is possible here as well. You can listen to Beatles, Elvis for 2-3 hours at a very high level.
A new place was created a few meters from the Main Square, where live music found a home, and anchored its dominant genre. Those -who not yet visited Vasmacska- are poorer with an experience ofa pleasant evening, and we -who has already visited one or more events- will be guaranteed regular guests of one of the most pleasant place of Buda.
Attentive, courteous service, welcoming staff, hopefully by spring there will be an expanding choice concerning the number of days, this is Vasmacska today. A good idea crossed my mind while I was looking at the people who engrossed into music, this place is an excellent opportunity to organize company parties, birthdays, class reunions, private parties. There’s nothing else! You have to try!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s