FRADI „ÜNNEP” A KOMJÁDIBAN

Már megint a Komjádi és megint a Vasas! Ha, vízilabda, akkor bizony bőven van válogatni való a jobbnál jobb mérkőzésekből. A bajnokság annyi érdekességet tartogat, mint más ország pontvadászata éveken keresztül nem tud produkálni. Hazai vízekben játszik a világ eleje, s ez cseppet sem túlzás.

F 1F 2

A forduló utolsó összecsapásán, vasárnap este,  a Fradi érkezett a piros-kékekhez. Ha szakembereket kérdeztem, elképzelni sem tudták más eredményt, mind a zöld-fehérek győzelmét, de a labda a vízilabdában is kerek, s magam bíztam abban, hogy a Vasas nem adja annyira könnyen a „bőrét”, mint az elmúlt héten az OSC ellenében.

F 4F 3

F 5A nézőszám határozottan emelkedő tendenciát mutatott. Persze, azt mindenki tudja, hogy kis hazánk legnépszerűbb sportolói a Fradisták. Szóltak is a dobok a vendég szektorban, de többen érkeztek a lelátóra egy meglepetés eredmény reményében, piros-kékbe öltözve.

F 8F 6

Amikor, a labda útjára indult, percekig úgy tűnt, hogy csak egy csapat van a vízben. Még fel sem ocsúdtak a házigazdák és az eredmény jelzőn 0:4 állt. Nosza, Földi László ki is kérte az első idejét az eszement rohanás megállítása érdekében. Erre mondják azt, hogy jókor, jó időben, mert attól kezdve csak a Vasas zörögtette meg a hálót, szorosabbra hozva az esélyeket.

F 7F 9

A negyed vége már „csak 4:2 lett. A második menet még szorosabbá alakult. Itt kell megemlítenem, hogy, amiért nagyon szeretek Vasas Vízilabdára járni, az többek között Steinmetz Ádám. Volt már, amikor kiszállt a medencéből, de legtöbbünk nagy örömére, vezérként folytatja hétről-hétre. Korhol, irányít, tanácsokat ad és úgy küzd beállósként, mint egy anyatigris. Semmi pénzért nem lennék védő játékos ellenében.

F 10F 11

Vannak mesebeli hősök, akik megmaradnak az utókornak követendő példaként. Azt gondolom, hogy az Ő mentalitását látva sok gyerek kezd el foglalkozni a vízilabdával, egyesületi színektől függetlenül. Élmény nézni még ma is játékát, s csak abban bízhatunk, hogy még sokszor marad tátva a szánk góljai után.

F 12Volt egy pillant, amikor 6:4-nél esélye volt a hazaiaknak egy gólra megközelíteni a Fradit, de a vízilabda már csak ilyen, öt másodperccel a lefújás előtt a vendégek „beverték” a hetediket is. Amiben a Vasas, mind a négy menetet megnyerte, az a ráúszás. A zöldek, egyszer sem tudták megkaparintani a kezdeményezés jogát.

F 13Aztán, a papírforma a meghozta az előzetes várakozásokat. Elfáradtak a vendéglátók, semmi sem sikerült támadásokban és átjáró ház lett a védelem is. A negyed végére még hízelgőnek mondható volt az 5-10!
Érezték a srácok is a vízben, hogy nem a Fradit kell megverniük. Azt nem gondolom, hogy feladták volna az egész meccset, de lélekben nagyon nehéz lehetett elviselni a sok kapott gólt, még akkor is, ha egy-egy szép megoldással megmutatták, hogy nagyon is tudnak vízilabdázni.

F 14A vége vereség lett, s bebizonyosodott, hogy Delgado és Steinmetz két-két gólja igencsak kevés, amikor mondjuk, Nyéki négyet szór. Nem egyszerű Földi László helyzete, hogy lelket öntsön az övéibe, de volt már számtalanszor olyan helyzetben, amikor „varázsolnia” kellet a medence szélén, s ezt bizton meg tudja tenni most is.
A Fradi pedig kapaszkodik a legjobbak közé. Erős vezetői gárdája és a tapasztalt, és fiatal pólósok kiváló keveréke, megfelelő alap ahhoz, hogy a jelenleginél magasabb célokat tűzzenek a zöld-fehér zászlóra.

F 15Mi pedig, akik semlegesként nézzük ezeket a mérkőzéseket, csak elégedetten dörzsölhetjük a tenyerünket, mert világosan látszok, hogy a hazai medencékben a világ legmagasabb szintű játéka folyik hétről-hétre, ami az olimpiáig bizton beérik.
Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s