„HALDORÁDÓ”

Három napon keresztül, Budapesten a Millenárist elfoglalták a halak! Pénteken, ahogy kinyitottak a kapuk, hatalmas tömeg indult felfedezni magának a legegészségesebb ételek ezernyi formáját. Már a bejáratnál várták a látogatókat, egy hatalmas akváriumban úszkáló, kimondottan kíváncsi halacskák, a Tropicarium jóvoltából. Persze, ezek a potykák, nem kívántak a megterített asztalokon sütve, rántva vagy főzve megjelenni.

H 1Nem úgy, pár méterrel odébb nyárson sütögetett tengeri rokonaik, egy különleges fatüzelés következtében, kielégítve minden ínyenc igényét. Tőlük alig pár méterre, szintén a tenger lakói uralták a terepet, pontosabban jégben hűsölve, várva feldolgozást. Kardhal, cápa és csodálatos rákok alkották a „kirakatot”, amiket meg is lehetett kóstolni egy lépéssel odébb kivárva a sort.

H 2Ahogy, a látogató haladt befelé a sátrak sűrűjébe, talált azért itt minden mást is, ami a gasztronómia bűvkörébe illeszthető. Egészséges ital sűrítményeket, kürtös kalácsot, igazi édességeket és a halak mellé kívánkozó borokat és pálinkákat is.

H 14Természetesen, ezeken kívül mindenhol a hal volt a főszereplő. A legnagyobb üstben a szegediek kavarták azt a halászlevet, amelyért messzi földről zarándokolnak emberek a Tisza-parti városba. Egy házzal, pontosabban sátorral odébb a bajaiak mesterkedtek, hasonló ízekkel csábítva a nézelődőket. Itt, aztán egy röpke sajtótájékoztató keretében megjelent a halászlé fővárosának polgármestere is, a Baja Marketing Kft. vezetőjének kíséretében.

H 9H 8

H 10H 7

Tulajdonképpen, azon kívül, hogy el tudták mondani, hogy a bajai halászlé hungarikum, mondanivalójuk legfontosabb része az volt, hogy bejelentették a legnagyobb vetélkedést, a Bajai Halfőző Fesztivál időpontját. Július 7-től 10-ig, ahol soha nem látott mennyiségű bográcsban készül majd a hamisítatlan bajai halászlé. Szó esett még arról is, hogy a Csodálatos Baja 2016. rendezvénysorozat igencsak gazdag programot kínál a városba látogatók számára.

H 11H 12

A helyszínen sétálva találhattunk még olyan különlegességeket is, mint, már a zenei aláfestésről is megismerhető sátort. Mexikó dallamai hívogatták azokat, akik szerették volna megkóstolni, egy távoli ország ízlésvilága szerint elkészített halétkeket.

H 16H 15

A soron volt még számtalan olyan étterem, akik a legkülönfélébb módon kínálták „portékáikat”. A cél volt ugyanaz, megszerettetni a táplálkozás azon formáját, amely világszerte elismerten a legegészségesebbek közé tartozik.

H 5H 6

H 4H 3

A buli, nem lenne igazi zene nélkül. Pénteken a Mirigyes fiúk és Nagy Feró izzította a hangulatot a Beatrice élén. S, aki lemaradt volna az első nap ízeiről, a levegőben terjedő csodálatos illatokról vagy sztárok fellépéséről, az szombaton, vasárnap pótolhatja az élményt. Még nem késő!!!

H 19H 20

H 17H 18

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s