MANCS PARANCS!

Amikor készültem arra a tüntetésre, amit rengeteg állatvédő szervezett a Kossuth-térre, eszembe jutott milliónyi dolog a régmúltból. Először az, amikor vidéken élve, kertes házban lakva, szüleim nem engedték meg a kutyatartást. Kitartó gyerekként, addig hisztiztem, amíg egy puli került hozzánk, rettentő magas intelligenciával. A lakásba be nem lépve, megvárta, amikor ifjúi bulik után hazatérve, a lépcsőn ülve megbeszéltük az este történéseit. Ő volt az egyetlen. aki végighallgatott, s fejét az ölembe hajtva, vette az adást.

Á 1Á 2Á 4Természetes volt, hogy, amikor önálló háztartást vezethettem, jött Kuruclesi Scarlett Diana. Igazi úri hölgy a spánielek világából. A szerelem kettőnk között nem fedi le a valóságot, mert ennél sokkal több alakult ki. Az a fajta kapcsolat, ami a feltételek nélküli odaadás. Amig élt, az a kutyaélet legfényesebb lapjaira írható történet. Kétségtelenül el volt kényeztetve, de egyenrangú családtag lett, minden szempontból.

Á 3Á 6

Á 7Elvesztése után, azt gondoltam, hogy soha többé nem kell házi kedvenc. Családom úgy döntött, hogy egy cica mégiscsak illenék. Beadtam a derekamat és Cynthia ki is választott bennünket. Az alomból kimászva választott magának családot. Kandúrt szerettünk volna, de még szemét sem kinyitva, járni sem tudva, odakúszott és elhelyezkedett feleségem ölében, élete végéig.

Á 8Á 9

Á 10Ennyi, az előzmény. A baráti társágban természetesen sokan vannak tenyésztők, állatbarátok. Elsősorban tőlük tudtam a megmozdulásról és az interneten is jelezték barátaim, hogy Ők bizony ott lesznek. Voltak is több ezren! A Nyugati-tér gyülekezőnek szűknek bizonyult. A hangulat, a kongásoknak is köszönhetően az egekben volt, s az időjárás is úgy döntött, hogy az egy héttel ezelőttihez képest „megkegyelmez” a demonstrálóknak. Az indulás kezdeti nehézségei után, aztán a rend fenntartóinak köszönhetően, méltósággal indulhatott a sor a Kossuth-tér felé.

Á 12Á 11

Á 13Kutyát a térre bevinni nem szabadott, de a menet közben az út széléről, az ablakokból és rejtett zsebekből azért előkerültek barátaink. A „sztár” mégis egy cica lett, közvetlenül a nagygyűlés előtt, aki a fotósok kereszttüzébe került a gazdival együtt. Volt azért blöki is jócskán, akik a tér széléről „beleugathattak” minden mondanivalóba.

Á 14Á 16

Á 15Á 17

A sorban, ezernyi tábla, az állatvédő szervezetek jóvoltából és rengeteg ismert ember, akikről köztudott, hogy „masszív” állatvédők. A fényképezőgépek kereszttüzében vonult Tóth Vera, Bíró Ica és sokan mások, felvállalva a jelszót, ami a legtöbb táblán díszelgett. Börtönt az állatkínzóknak!

Á 18Á 19

Á 20Á 21

A rendezvény teljesen politikamentes volt, de a vonulók között felfedezhettük, komplett országgyűlési frakció prominens személyiségeit is, akikről köztudott, hogy a parlamentben is igyekeznek, akár törvényjavaslataikkal is segíteni az ügyet. Ja, hogy ez nem ér célt!? Zsigerből van elutasítva minden, ami balról jön. Miért is? Kutyáink, macskáink és házi kedvenceink melyik oldalon állnak? Valószínűsíthetem, de kottázható, hogy egyik oldalon sem! Ők egy jobb életet szeretnének annál, amit a törvények engednek számukra.

Á 25Á 23

Á 24Börtönbe az állatkínzókkal! 2016. Február. 20.
Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s