„ARANYÚTON” LÉPDEL A SZOLNOK

Imádom fényképezni a vízilabdát. Akik ismernek, már régóta tudják a fotózási mániám e vonulatát. Meg is jegyezték, hogy minek járok meccsekre, mert csak ugyanazt tudom hozni, hétről-hétre. Bevallom, van benne valami. A mozdulatok, a vízből gatyáig kiemelkedő testek és a beállós küzdelmek, képileg hasonlítanak egymásra. Mégis mások, minden alkalommal.

H 2H 4

H 1Aki, arra vetemedik, hogy az uszodákban alkosson érdekes képeket, mégsem áll olyan egyszerű feladat előtt. Emlékszem, amikor életemben először jártam mérkőzésen, vagy lemaradtam az akcióról, vagy a víz verte át az objektív élességet állító képességét, vagy azt sem tudtam, merre jár a labda.

H 3H 5

H 6Aztán, figyeltem minden mozdulatot a televízióban, kint a helyszínen és remélem mostanra, ha tökéletesen nem is, de legalább olvasóimnak, nézőimnek vissza tudom adni azt a csodát, amit a póló jelent.

H 7H 9

Az elmúlt hetekben elcsábultam a női nem felé! Szerencsére! Voltam a BVSC, a Szentes és az UVSE megmérettetésein. Uraim, ha még nem voltak ilyen eseményen, csak ajánlani tudom. A hölgyek csinosak, kimondottan szépek és úgy játsszák a vízilabdát a honi medencékben, ahogy azt Európa Bajnokként illik.

H 8H 10

A hosszú bevezető után, azonban következzenek ismét a férfiak. A rájátszásban lehet válogatni rangadókból bőven. Ezen a hétköznap estén a Honvédot választottam, s ennek több szempontja is van. Ők fogadnak mindig szívesen. Egész jó csapatuk van. Az alapszakasz jól is indult számukra. Valaki, biztosan meg tudja fejteni a visszaesés okát. Én  nem, de gondolom, Vad Lajosnak vannak erre vonatkozóan elképzelései.

H 12H 11

H 14H 13

A látogatásom fő oka, persze az volt, hogy a Kőér utcában a világ legjobbjai vendégszerepeltek, s ez cseppet sem túlzás. A Szolnok bemelegítésekor elnéztem, ahogy Nagy Viktor, úgy állt a kapuban, mintha olimpiaidöntő előtt védene. A Varga testvérek ontották a gólokat még sapka nélkül, a magabiztosság teljes tudatában, s akkor a többi szolnoki világklasszisról még nem is beszélem.

H 15H 16

H 17Ezzel, a verhetetlennek tűnő gárdával szemben állt fel Kiss Gergő, Steinmetz Barnabás vezényelte „csikócsapat”. Hamar bebizonyosodott ezen az estén, hogy a realitás az igencsak valós tény. A félidőben 6:1 volt az eredményjelző táblán.

H 19H 18

A második félidő aztán a „feltámadást” jelezte. Elaludt a vendég gárda, s két gólra is feljöttek a házigazdák. Szünetben kapust cseréltek a honvédosok, s a KSI-ből már megcsodált fiatalember, kivédte a világklasszisok „szemét”. Persze ez is kevés volt, mert Vargáék megrázták magukat és a végén azért hozták a magabiztos 10:4-et.

H 21H 20

H 22A Honvédnak, igazán fontos a hétvégi Szeged elleni derbi lesz, ahol az előkelő helyekért folyik majd a csata. A vízilabda hírverésének, azonban a hétközi forduló is tökéletesen megfelelt, s csak remélni tudom, hogy fotóim kedvet kapnak bárki számára, akit érdekel a honi póló bármelyik küzdelme. Irány az sok uszoda!
Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s