VARÁZSLATOS TÁNCOK

Semmi csodálkozni való nincs azon, hogy oldalainkon a “hatalmat” átvette a tánc ezer formája. Ünnepi időszakot élnek át a művészek kora tavasszal, mert ezek a napok az ÖVÉK! A Bethlen Gábor téri “fészekben” már szinte otthon érezhettem magam. Ismerem a programot, amelyben fiatal táncosok mutathatják meg szépségüket és tehetségüket. Nyomon követhetem vagy két éve azt a munkát, ami a Gangaray Trambulin tevékenységét jellemzi. A fotósnak az a dolga, hogy dokumentáljon, de sokszor inkább csak tátom a számat a csodálatos mozdulatsorok láttán. Energia, fínomság, szépség töményen, negyven percben. Március negyedikén bemutató! Vannak dolgok, amiket vétek kihagyni.

G 2G 1

„Van egy legenda – szól a férfi egy párizsi kávézóban a vele szemben ülő fiatal kalandornak – A legenda szerint még napjainkban is vannak olyan elszigetelten élő primitív népcsoportok akik, teljesen őskori eszközökkel harcolnak az életben maradásért a vadonban. Kunyhókban vagy éppen a szabad ég alatt élnek és meztelenül kelnek útra vadászni. Ha kell, a pocsolyából isznak, csontból fűzött nyakláncokat viselnek és arcuk mellkasukat vastag igénytelen szőr fedi. Talán még fürödni sem szoktak (…) olyan mintha állatok lennének.

G 3G 4

G 6G 5

„Van egy legenda – meséli gyermekének egy apa, valahol a dél-amerikai esőerdőben. – A nagyapám mesélte el mikor még ő őrizte az erdőt és vadjait. A legenda furcsa, esetlen, gyenge emberekről szól, akik meglátogattak minket. Az erdőben nagy zajjal közlekedtek, legnagyobb értékük néhány papírdarab volt, erejüket pedig kezükben hordták, egy botféle tárgyban. Mindenféle fölös terheket és szerkezeteket hoztak magukkal, aminek súlyától járni is csak lassan tudtak. Mindég mosták magukat, arcukról lekaparták a szőrüket és folyton a bőrükkel foglakoztak. Láttam rajtuk a meghasonulást saját magukkal (…) olyan volt mintha le akarták volna vedleni az emberi mivoltuk.”

G 7G 8

G 9G 10

A Gangaray Trambulin névre hallgató program elsődleges célja egy szakmailag megkérdőjelezhetetlen magyarországi és nemzetközi színvonal létrehozása. A képzés alatt mély betekintést kapnak a felvételt nyert fiatal táncosok egy olyan világban, mely megmutatja nekik, milyen módon dolgoznak a táncegyüttesek és koreográfusok. A vezetőség külföldi, illetve belföldi tapasztalatait felhasználva igyekszik nemzetközi szintre emelni képzésüket ezzel is bővítve a szakmai felkészültséget a jövőre. Jelen esetben a program legfőbb célkitűzése az iskolai és együttesi munka közötti űr betöltése. Pályájuk elején járó, még nem elég előadói tapasztalattal vagy akár technikai tudással rendelkező táncosokat igyekszik felkészíteni és lehetőséget adni, hogy szakmailag fejlődni tudjanak. A képzés olyan munkában igyekszik részesíteni a táncművészeket, amely biztosítja számukra a magas színvonalat és a többszöri bemutatkozási, megmutatkozás lehetőséget.

G 12G 11

 

Előadják: A Gangaray Trambulin táncosai
Zene: Halász Gábor
Közreműködik: Varga-Andrási GáborKoreográfus: Halász Gábor
Támogatók: Műhely Alapítvány, Bethlen Téri Színház , Kortárs Táncművészetért Alapítvány, Coteda Nonprofit Kft.

Koreográfus: Halász Gábor

G 14G 15

G 16G 17

G 18G 19

G 21Fotó: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s