Nemzetközi Űrkiállítás a Milennárison

Izgalmas, érdekes, szuper.

Mindig kedveltem a tudományos igényű scifi irodalmat. Elkalauzol a jövőbe, elvisz idegen, csak az álmunkban elképzelt világokba.
A Millenárison most testközelben számtalan ember vágya, az űrkaland.
Megfogni, megérinteni, bemenni, űrhajósnak érezni magunkat ez bizony nem mindennapi élmény.

U2 SzimulátorbanKU3 Az elsőkK

Szöveges anyagok és filmek segítenek eligazodni
Megismerhetjük a NASA és az emberiség csillag közi kalandjainak teljes történetét, valamint napjaink érdekfeszítő felfedezéseit.

U4 Az űrruhaKU6 DokkolvaK

Képet alkothatunk a teljes korszakról, a korai álmodozóktól, egészen a naprendszer határának feltérképezéséig.
Most közvetlenül ismerhetjük meg azokat a tárgyakat és eszközöket, amelyek kiemelkedő jelentőségűek voltak az emberiség galaktikus kalandjainak során
Például a NASA küldetései során használt szkafandereket begyűjtött holdkőzeteket, az eredeti holdjárót, valamint a rakéták és űrkapszulák mását.
A tárgyak mesélnek. Mesélnek, hogy miként vált a lehetetlen lehetségessé, és hogyan fejlődik az óta is töretlenül az űrkutatás. A kiállítás során a bátor vállalkozó megtapasztalhatja az asztronauták elképesztő életét, mikor beül egy űrhajó pilótafülkéjébe vagy belép a MIR űrállomásra.

U1 FelkészülésKU5 Az űrrrepülőgépK

U7 Célban az űrállomásonKMindazok, akik egykoron arról fantáziáltak, hogy asztronauták lesznek, most próbára tehetik, űrhajós képességeiket. Hogyan bírják a gravitációs erőt? Végre tudnának e hajtani egy küldetést az űrállomáson? Elbírnának e kormányozni egy űrhajót? Csak ki kellett várni a sort és beülhettünk a szimulátorokba, már az, akinek megvan, megvolt a kellő bátorsága. Sajnos én nem tartoztam, tartozom közéjük, de csodáltam és fotóztam Őket. Láthattam Farkas Bertalant az úrsétája után, most láthattam azokat a fiatalokat, akik majd átveszik a staféta botot, akik a jövő Magyar asztronautái.

Kép és szöveg: Szendrei Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s