ATLANTISZ GYERMEKEI

Korán érkeztem. A kellemes tavaszi napsütésben leültem a Ligetben egy padra. Kimondottan jólesett pár percig élvezni a lágyan simogató szellőt. Számomra mindig ünnep, amikor cirkuszba megyek. Megszámolni sem tudnám, hogy mennyi előadást láthattam már és hány ezer fotót készíthettem. Csodás pillanatok, lélegzetelállító mutatványok, hihetetlen szín kavalkád. Utoljára év elején, a jubileumi fesztiválon jártam abban az „arénában”, amelyről tudjuk, hogy egy mindent kielégítő csoda fog épülni helyette, otthont adva, a nemzetközi viszonylatban is jelentős rangot kivívó Nagycirkusznak..

C 1Mégis, most valami mást ígért a sajtótájékoztató. Igazi vízi cirkusz beharangozójára hívtak. Fekete Péter, miniszteri biztos, igazgató bevezetőjében elmesélte, hogy Magyarországon még soha nem látott különleges technikák érkeztet a cirkuszba. Négy kamion, közel nyolcvantonnányi felszereléssel utazott Budapestig. Külön kiemelte, hogy a csapat orosz és ukrán „legénysége” a legnagyobb békében dolgoznak egymás mellett, egymásért, a szakmáért és feszült, ellentétekkel telített világunkban ez olyan itt, mint a béke szigete.

C 3C 2

A tájékoztató után egy rövid, de annál látványosabb bemutatót láthattak a sajtó képviselői. A fénytechnika különlegessége, a tűz és a víz játéka az akrobatikával olyan hatást ért el ebben a pár percben is, hogy szó szerint tátva maradt annak is a szája, aki tapasztalt cirkuszba járónak számít. A fotók, talán egy kicsit vissza tudják adni a látványt, de igazából ezt élőben kell átélni. Március 12-től, augusztus végéig élvezhetik az előadásokat azok a szerencsések, akik eljutnak a Fővárosi Nagycirkuszba.

C 5

C 8C 6

C 9Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s