MAC MATT!

Amennyiben forgatókönyv író lennék a drámai műfajban vagy éppen krimiben, nem kellene mást csinálnom, mint megírni a két kiváló jégkorongcsapat elődöntős összecsapásaink sorozatát a négy győztes meccsig tartó küzdelemben. A Fehérvár AV és a MAC újoncként joggal áhítozott a döntőre vagy akár a végső győzelemre. 2:0-s vezetésénél a fővárosiak már páholyban érezték magukat, de a Fehérvár jött és egyenlített. Nem is akárhogyan, mert hazai pályán kaptak a döntő fontosságú összecsapáson pillanatok alatt négyet. Nem hiszem, hogy sokan reménykedtek volna a „feltámadásban”, de ez a sportág ettől is szép, hogy lehetetlen nincs benne. Másodpercek alatt lehet gólt, gólokat ütni.

M 2M 1M 3M 4

A hetedik menetre a MAC hazai pálya előnyét élvezve léphetett jégre az impozáns Tüskecsarnokban. Harminc perccel a kezdés előtt érkeztem és már ekkor szinte foglalt volt minden hely. Volt olyan, aki azt gondolta, hogy odasétál, jegyet vesz és helyet foglal. Nos, ezúttal csalódnia kellett, mert az ajtókra kikerült a „Minden jegy elfogyott!” tábla. Rengeteg fiatal, család, baráti társaság töltötte meg az arénát. A vendégek is dugig megtöltöttek két szektort kiváló hangulatot varázsolva a MAC katlanba.

M 6M 5

M 7A bevezetést is sikerült show elemekkel tarkítani. Minden hazai játékos jégre lépésekor hatalmas lángcsóvák fényesítették be a jeget. Ünnepi volt a hangulat. A jégkorong ünnepe. Az azért érdekes, hogy mind a válogatott, mind pedig a bajnokságban szereplő csapataink több nézőt vonzanak, mint más jobban favorizált sportág. Meg is jegyezte mögöttem valaki, hogy „Képzeld csak el, ha országunk vezetésének ez lenne a kedvenc sportja! Biztos jégpályák épülnének, igaz, azok nem konganának az ürességtől.”

M 8M 9

M 10M 11

M 12M 13

A felvezetés után fülsüketítő hangzavarban indult a mindent, pontosabban a döntőbe való feljutást szentesítő küzdelem. Még helyet sem foglalhatott mindenki, sokan igazgatták a székekre hozott párnáikat, egyetlen percet nem töltött a korong a jégen, amikor felrobbant a fehérvári részleg. 0:1! Lengtek a kék fehér sálak, zászlók, szóltak a dobok és „Itthon vagyunk” rigmussal ünnepelt a szurkolótábor.

M 14M 15

M 16M 17

Aztán érezhető volt, hogy a kábulatból ébredeznek Tokiék! Igencsak Rajnán is múlott, hogy az egyenlítésre a harmad végéig kellett várni. Közben azért volt veszély a hazaiak kapuja előtt is jócskán. Kimondottan látványosan „folyt” a pakk, tarkítva kemény ütközésekkel, de ekkor még a sportszerűség határain belül.

M 19M 20

M 18M 21

M 22M 23

A második játékrészben aztán a forgatókönyv csak annyit változott, hogy a MAC szerzett vezetést és a Fehérvár egyenlített. Kalandokban azért itt sem volt hiány, mert a játékvezetőknek kétszer is igénybe kellett venni a monitort. Először annulálták a fehérvári találatot, amire a körülöttem ülő vendég szakemberek egyértelműen azt mondták, hogy bent volt, majd megadtak egy olyan találatot, amelyben kicsit több volt a kérdőjel.

M 24M 25

M 27M 26

A mindent eldöntő játékrészben aztán hihetetlen óvatosan kezdett mindkét gárda. Fő a biztonság! Ez lehetett a jelszó minden védelem számára. Ahogy röpültek a percek, úgy nőtt a feszültség a jégen is és a lelátón is. A MAC harmadik találata látszott döntő fontosságúnak, amelyet követett a negyedik. Ekkor már elszakadt a cérna egy-két embernél, lekerült a sisak és egy egészen másik sportág, az ökölvívás lépett jéger. Ebben egyértelmű fehérvári győzelem született, de ez kevés vigaszt jelentett a vendégek számára.
Hatalmas indulatok szabadultak fel a hazaiakban a győzelem után. Úgy ugrottak egymás nyakába, mintha nem is a hetedik mérkőzés fáradtságát cipelték volna lábaikban. Néztem, ahogy Tokaji Viktor odakorcsolyázott megköszönni a bíróknak a játékvezetést. Mosolygott, de arcán lehetett látni, hogy sok, hogy érzelmi viharok dúlhatnak benne, hiszen az elmúlt szezonban még a tegnap este legyőzött társai között tett meg mindent a sikerért. Nagyszerű sportember, mert azt gondolom, legyen bármelyik gárda játékosa, Ő az, aki tapasztalatát, lelkesedést, szívét minden alkalommal kiteszi a jégre.

M 28M 29

Külön meg kell említeni, hogy az utolsó dudaszó után, szinte senki nem mozdult a helyéről. A Fehérvár AV megkapta a harmadik helyért járó bronzérmet, a gratulációkat, közönségét pedig nem véletlenül emlegetik úgy Európa szerte, mint a plusz egy játékost, mert az esti vereség ellenére olyan szeretett áradt a csapattagok felé, amit bármelyik sportoló megirigyelhet.
Az est hősei cím, azért mégiscsak a MAC gárdájának járt. Várhatják a Miskolc elleni döntőt, ahol megint éles küzdelmek várhatóak, megjósolhatatlan végkimenetellel. Egy azonban egészen biztos, anélkül, hogy sejthetnénk a végeredményt, a jégkorong már most nyert!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s