MI SZEM SZÁJNAK INGERE….

Természetesen, főleg, ami a szájnak…, merthogy gasztronómiai kiállításra indultam a hétvégén. A Syma Csarnok adott otthont cukrászoknak, pékeknek, s szinte mindenkinek, akinek ehhez a szakmához köze lehet.

P 2P 1

P 3P 4

   A csarnok jobb oldalán a „szekcióba” lépve először a hatalmas gépekkel találkozhattam. A kenyérgyártástól egészen a dagasztó csodákig láthatott a látogató fémesen csillogó szerkezeteket, az egyszerűtől egészen a komputer által vezérelt szerkezetekig.

P 5P 16

P 7P 6

Az egyszerű látogatót, mint amilyen én voltam, természetesen jobban vonzottak az ínyencségek. Az azonnal észrevehető volt, hogy a terepet a fagylaltok és azok ezerszer megénekelt költeményei uralták.

P 8P 9

P 10Lehet, hogy az íz sok esetben hasonló, de a szervírozás, a tálalás ma már cseppet sem mindegy. A kirakatból mindannyian a-szerint válogatunk, hogy mit látunk. Szóval, hölgyek, urak nem mindegy a látvány! Ebben pedig nem volt hiány. Érdemes végignézni a fotókat, mert csorgathatjuk a „nyálunkat” rendesen.

P 12P 11

P 14Cukrászdák, forgalmazók, felettébb csinos hölgyek kínálták a nyár kedvenceit. Az időjárás, ugyan még nem mutatta azt a „képét”, amely az ilyen üzletek nyitásának kedvezne, de visszaszoríthatatlanul közelít a tavasz és az önfeledt „nyalakodás” időszaka.

P 15P 19

Persze, a hétvégi „összeruccanás” nem csak a fagylaltozóknak kedvezett, hanem a pékek is megmutathatták tudományukat a legváltozatosabb formákban. Volt itt nyuszis költemény, egészséges lisztből kenyér, az ország talán legnagyobb kakaós tekercse és a hagyományos dagasztás, sütés bemutatója.

P 17P 18

Aki, kilátogatott a rendezvényre, egyrészt jól is lakhatott, ízlelhetett ezernyi finomságot és egy kicsit betekinthetett abba, hogy milyen is lesz a jövő élelmiszeripara.

P 21P 22

P 23P 24P 25P 26P 27P 28P 30Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s