Természetesen, főleg, ami a szájnak…, merthogy gasztronómiai kiállításra indultam a hétvégén. A Syma Csarnok adott otthont cukrászoknak, pékeknek, s szinte mindenkinek, akinek ehhez a szakmához köze lehet.
A csarnok jobb oldalán a „szekcióba” lépve először a hatalmas gépekkel találkozhattam. A kenyérgyártástól egészen a dagasztó csodákig láthatott a látogató fémesen csillogó szerkezeteket, az egyszerűtől egészen a komputer által vezérelt szerkezetekig.
Az egyszerű látogatót, mint amilyen én voltam, természetesen jobban vonzottak az ínyencségek. Az azonnal észrevehető volt, hogy a terepet a fagylaltok és azok ezerszer megénekelt költeményei uralták.
Lehet, hogy az íz sok esetben hasonló, de a szervírozás, a tálalás ma már cseppet sem mindegy. A kirakatból mindannyian a-szerint válogatunk, hogy mit látunk. Szóval, hölgyek, urak nem mindegy a látvány! Ebben pedig nem volt hiány. Érdemes végignézni a fotókat, mert csorgathatjuk a „nyálunkat” rendesen.
Cukrászdák, forgalmazók, felettébb csinos hölgyek kínálták a nyár kedvenceit. Az időjárás, ugyan még nem mutatta azt a „képét”, amely az ilyen üzletek nyitásának kedvezne, de visszaszoríthatatlanul közelít a tavasz és az önfeledt „nyalakodás” időszaka.
Persze, a hétvégi „összeruccanás” nem csak a fagylaltozóknak kedvezett, hanem a pékek is megmutathatták tudományukat a legváltozatosabb formákban. Volt itt nyuszis költemény, egészséges lisztből kenyér, az ország talán legnagyobb kakaós tekercse és a hagyományos dagasztás, sütés bemutatója.
Aki, kilátogatott a rendezvényre, egyrészt jól is lakhatott, ízlelhetett ezernyi finomságot és egy kicsit betekinthetett abba, hogy milyen is lesz a jövő élelmiszeripara.