TESTÉBRESZTÉS

Nagyon nehezein indul a tavasz. Neki-neki lódul a természet, de aztán meggondolta magát és esővel, hideggel riogatta a világot. Kedvünk lenne odakiáltani, hogy tempó!

F 1F 2

F 3Még kívül botorkáltam, az esernyőm alatt a Syma Csarnok mellett, amikor a tempó vezényszó, ütemes zene kíséretében „átütött” a falakon. Belépve, pedig csúcsforgalomban találtam magam. Jobbról-balról dübörgött a vérpezsdítő zene és először azt sem tudtam, hogy merre érdemes elindulnom.

F 4F 5

F 6A jobb oldalt választottam. Itt, a terem ezernyi szeletre osztva kínálta a látványosságokat. Rögtön, az egészséges salátás tálakba botlottam, amelyből mindenki kedvére frissíthette magát. Tették is a hölgyek, mert az igazság az, hogy, amerre a szem ellátott, jórészt a szebbik nem képviselői voltak jelen.

F 8Egy pár méterrel beljebb igazi hölgycsalogató, az alkalomhoz illő sportruhák kínálták magukat, hihetetlen fazon és színválasztékkal. A legnépszerűbbek, azért azok az eszközök voltak, amelyek a testmozgásban a legfontosabbak. Súlyzók, padok, gumikötelek, s ki tudja, mi minden szolgált arra, hogy a tavaszi testébresztés a lehető legmagasabb szinten valósuljon meg.

F 9F 10

F 7Figyeltem a „népvonulást”, s magam is irányt váltottam követve a csinos hölgyeket. A nagyteremben, a telt ház nem is volt véletlen, mert Katus Attila vezényelte a sereget a szokásos tempóban. Rövid lélegzethez jutva bekukkanthattam a kerékpáros birodalomba, ahol az izzadságcseppek bizonyították, hogy lazításról szó sem lehetett. Egy teremmel odébb a táncé volt a főszerep, s mondanom sem kell, hogy szépségben, kecsességben itt sem volt hiány.

F 11F 12

F 13A nagyszínpadon volt bemutató és természetesen ismét telt házzal Béres Alexandra. Valahogy mégis éreztem, hogy vissza kell araszolni a másik oldalra. Időben érkeztem, mert Madár indította útjára követőit. Csak kapkodhattam a fejem és a fényképezőgép objektívjét, mert egy másik színpadon félelmetes dinamikával a szépség vette át a hatalmat. Tánc, olyan eleganciával, lendülettel, amelynek a nézésébe is beleszédül az ember. Nem úgy a tanítványok, akiken látszott, hogy nem először követik a „mester” mozdulatait.

F 14F 15

F 18Megint ünnepelt a fitness és megint bebizonyosodott, hogy több rajongója van, mint azt gondolhatnánk. Szerencsére, időről-időre meg is tudnak tölteni, még egy olyan hatalmas csarnokot is, mint a Syma. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a műhelyekben a hét minden napján kemény edzésekkel dolgoznak, mind az edzők, mind a tanítványok. Jöhet a tavasz, jöhet a TESTÉBRESZTÉS!

F 17F 16

F 19F 20

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s