MAGABIZTOS FEHÉRVÁRI SIKER A MAGYAR KUPÁBAN

Két mérkőzésnek adott otthont a Tüskecsarnok húsvéti ajándékként a jégkorong szerelmeseinek. Azt megtapasztalhattuk, alig egy hete, hogy rengeteg embert mozgat meg szinte minden mérkőzés a hazai pontvadászat kapcsán, s különösen így van ez, amikor kiemelkedő rangadó várható. Mindenféle családi események miatt késve értem a bronzéremért folyó csatára, s rögtön két meglepetés is ért a második harmad végén. Az első az volt, hogy igencsak foghíjasak voltak a lelátók a MAC- Debrecen összecsapáson, de még inkább nem akartam hinni a szememnek, amikor megpillantottam az eredményjelzőt. Először arra gondoltam, hogy a debreceni három nullás vezetés biztosan elírás. Pedig nem! A hazaiak fáradtan játszottak, s a mérkőzés e szakaszában már a vendégek sem erőltették a támadást.

MK 2MK 4

Azért, a szünetben akadt egy kellemes meglepetés is, mert ajándékokért, két fiatal, félpályáról lőhetett üres kapuba, szakavatott riporteri konferálás mellett. Számukra minden bizonnyal hatalmas élmény maradt az esemény.

MK 3MK 5

Elképzelni nem tudom mi történhetett az öltőzőben, az utolsó szünetben, de rá sem lehetett ismerni a csapatokra. Megtáltosodtak a MAC legények és még a rendes játékidőben „bepakoltak” hármat, egálra hozva az éremért folyó küzdelmet.

MK 6Jöhetett a hosszabbítás, s amikor már csak három-három mezőnyjátékos maradt a jégen, egy eladott korong, egy gyors megugrás elégnek bizonyult a bronzéremhez, ami így Debrecenbe került.

MK 7Még több mint egy óra volt a döntőig, s hatalmas arénában csak a biztonságiak foglalták el helyeiket. Látni lehetett azonban, hogy odakint rengetek ember gyülekezik kék-fehérben és fekete-sárgában.

MK 8A lelátók pillanatok alatt megteltek a kapunyitás után és indulhatott az első „ütközet”, a hangpárbaj. Zászlókkal, dobokkal, szirénával „felfegyverkezve” érkezett a döntőre a két legmasszívabb haza szurkoló sereg. Kicsit, a fehérváriak lehettek többen, de hát Miskolc sokkal messzebb van!

MK 9MK 10

A himnusz után, egy nagyon szép jelenettel indult az este, amikor a Miskolci Nagy Családosok Egyesületének átnyújtottak egy ajándék utalványt. Ez után indulhatott a száguldozás a jégen. Erre mondják azt, hogy az első pillanattól szikrázó jelenetek sora zajlott a játéktéren. Egymást, palánkot nem kímélve, eszement iramban kezdődött a mérkőzés.

MK 11 Csak kapkodtuk a fejünket a gyorsaság láttán. Hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben és a harmad végére a döntetlen egy-egy találattal teljesen igazságosnak tűnt.

MK 13MK 12

MK 15MK 14

 A második menettől kezdve a karmesteri pálcát teljes mértékben átvette a Fehérvár AV 19. Fölényük nem csak a mezőnyben vált nyilvánvalóvá, hanem a gólok számában is. A kedélyek valamelyest lenyugodtak és a személyes ütközetek helyett a játéké lett a főszerep.

MK 16MK 18

MK 17MK 19

A Jegesmedvéken, valahogy azt lehetett érezni, hogy ezen az estén nem harapnak annyira, mint ahogyan azt megszoktuk tőlük. A Magyar Kupa, így viszonylag simán került Székesfehérvárra, egy kicsit, talán gyógyírt jelentve az egész szezonban elért eredményekre. A semleges szurkoló számára pedig, megint csak megállapítható tényként kezelhetjük, hogy a hazai jégkorong egyre jobb színvonalon mozog és igazán szerethető sportág. Bízunk abban, hogy a válogatott is hozza majd a formáját a soron következő megmérettetéseknél. Mi szurkolunk!

MK 20MK 21

MK 24MK 23

MK 1Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s