DUDA ÉVA TÁRSULAT / MOVEIN MISSION DUPLA EST – DOUBLE BILL

1+2+3. Egy csapat, két külön mű, 3 koreográfus. A Duda Éva Társulat/Movein Mission estjén először a spanyol alkotópáros, Maria Campos és Guy Nader munkája, míg a második részben Duda Éva legújabb darabja lesz látható.

_MG_5207_MG_5240

_MG_5239_MG_5248_MG_5251

 MESH

Öt táncos a térben: egymásba épülő rendszerekként illeszkednek és összeolvadnak, mint folytonos együttműködésben és kapcsolódásban áramló, utat kereső részecskék. Találkozások és kölcsönhatások mentén szüntelenül felépülő és széthulló élő organizmussá állnak össze.

A rendkívül pontos és koncentrált mozgás feszültséget és precizitást szül, megteremti a tudatosság és fennmaradás terét. A fegyelmezett, kiszámított utazás a figyelmünket a tér- és időérzékelésre irányítja, az itt és most megtapasztalására hív.

A Mesh alkotópárosa a spanyol Maria Campos és a libanoni Guy Nader, már ősszel megismerkedett a társulat tagjaival és workshopot tartott nekik a Movein Stúdióban.
A tánc nemzetközi élvonalába sorolható alkotók munkáit a letisztult, intellektuális és egyben elegáns megfogalmazásmód jellemzi. Nader  a színház világából keresztül érkezett , színészként, rendezőként dolgozott, 2009 óta pedig  társalkotója a koreográfus  Camposnak. Munkáit bemutatták többek között Libanonban, Spanyolországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Dél-Koreában.

Előadók/alkotók / Performers and creators: Csuzi Márton/Darabont Áron, Egyed Bea, Rusu Andor, Simkó Beatrix, Várnagy Kristóf

Zene / Music: Miguel Marin         

Fény / Light: Kovácsovics Dávid

Jelmeztervező / Costume: Fazekas Endre

Hang / Sound: Sáfrány Áron

Produkciós asszisztens / Production assistant: Czveiber Barbara

Koncepció, Koreográfia / Concept and choreography: Guy Nader, Maria Campos

_MG_5267_MG_5264

_MG_5289_MG_5302_MG_5317

_MG_5324_MG_5328

_MG_5331_MG_5333_MG_5335BREATHE!

 Az együttes-vezető legújabb munkája, melyben a szabadság iránti vágy, a korlátok elkerülése és önmagunk felfedése a cél. A saját és fiktív élményekből kreált mű a szabad légzést és létezést hirdeti, egy körülöttük összeomlani látszó világban.

Ingredients / hozzávalók:

gyors mozgás, lassú mozgás, összetett kombináció, rövid csörte, partnering, szinkron mozgás, bár az még nem biztos, szinte futás, kérdések, csoportdinamika, partnering, jaj megint, viszonyulások, őszinteség, rossz kísérlet, konvertálás, hosszú próba, adaptálás, kiborulás, simulás, harag, kis süti, csábítás, távolságtartás, manipuláció, megértés, együttlét, figyelem, kíváncsiság, kutatás, törekvés, kudarc, félelem, sóhaj, ének. mondjuk kompozíció.

_MG_5355_MG_5368

_MG_5404_MG_5432

_MG_5441_MG_5447

_MG_5458_MG_5464

_MG_5471_MG_5477

Előadók/alkotók / Performers and creators: Csuzi Márton/Varga Csaba, Egyed Bea, Rusu Andor, Újvári Milán, Raubinek Lili    Zene / Music: Nils Frahm, Kunert Péter   Fény / Light: Kovácsovics Dávid   Jelmeztervező / Costume: Kiss Julcsi   Hang / Sound: Sáfrány Áron   Színpad és alpintechnika: Zoltai György     Produkciós asszisztens / Production assistant:  Czveiber Barbara  Tér, Koreográfia, Rendezés / stage design, Choreography and director: Duda Éva

_MG_5504_MG_5505

Fotók: Huisz István

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s