Meggyesi Mónika és Csorba Károly  fotókiállítása a BMK Galériában

Megnyílt Meggyesi Mónika és Csorba Károly fotókiállítása a BMK Galériában, a Budapesti Művelődési Központban (Budapest XI., Etele út 55.).
A tárlat 2016. április 22-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.A kiállítást Eifert János fotóművész nyitotta meg, közreműködött a MOHA Mozdulatkórus.

BMK-Galéria-Meggyesi-Mónika-és-Csorba-Károly-kiáll.Eifert-a-MOHA-vall_Sz-Kis-Martha-felvételeBMK-Galéria-Meggyesi-Mónika-és-Csorba-Károly-kiáll.-Eifert-tárlatvezet_Olasz-Ági-felvételeBMK-Galéria-Meggyesi-Mónika-és-Csorba-Károly-kiáll.-Eifert-tárlatvezet_Olasz-Ági-felv-02

A Budapesti Művelődési Központban közel negyven éves múltra tekint vissza az éves fővárosi amatőrművészeti seregszemle, amelyet évente Vizuális Művészeti Hónap címmel hirdetünk meg. A fényképezéssel, festészettel, grafikával, szobrászattal és iparművészettel foglalkozó alkotók pályázat útján nyerhetik el egy csoportos kiállításon való részvétel lehetőségét.
A beadott felvételeket egy háromtagú szakmai zsűri bírálja el, és dönt a kiállításra jelölésről, illetve a díjak odaítéléséről.
Nyolc éve vezettük be azt a gyakorlatot, hogy az adott kategóriák legjobbjait a következő évben önálló, illetve kisebb létszámú csoportos kiállításra hívjuk vissza.

A zsűri az előző évben Meggyesi Mónika pályaművét II. helyezéssel, Csorba Károly felvételeit III. helyezéssel díjazta. Közös kiállításuk április 22-ig tekinthető meg a BMK Galériában.

BMK-Galéria-Meggyesi-Mónika-és-Csorba-Károly-kiáll.-Fenyves-Márk_Olasz-Ági-felvételejpgCsorba-Károly_Olasz-Ági-felvétele

MEGGYESI MÓNIKA
2008 óta ismerkedek a fényképezéssel. Témáim változatosak, de mostanra számomra is világossá vált, hogy az emberábrázolás az egyik, ami leginkább foglalkoztat.
Táncot, mozdulatművészetet 2011-ben fotózhattam először. Ebben az évben ismerkedtem meg a Mozdulatművészeti Társulat tagjaival is. Azóta többször volt alkalmam fotózni őket. Minden alkalommal elvarázsoltak. Ezekből a varázslatos pillanatokból látható most itt néhány.
A fotográfia egy titokzatos, érdekes világ. A képalkotás minden formája, a mobiltelefontól az archaikus technikákon át minden titka felkelti érdeklődésemet, ezért is látható most két fotó nemes eljárással készült feldolgozása.
A tanulás, ismerkedés sosem érhet véget. A fényképezés számomra életforma lett, olyannyira, hogy a tanév kezdete óta iskolapadba ültem, hogy jobban megismerhessem titkait.

Meggyesi Mónika felvétele-02Meggyesi Mónika felvétele-05Meggyesi Mónika felvétele-06Meggyesi Mónika felvétele-07Meggyesi Mónika felvétele-25

CSORBA KÁROLY /APS Stúdió/

1954-ben Apostagon születtem, Budapesten élek. Végzettségem kertészmérnök. Képeimmel 2009-ben jelentem meg a nyilvánosság előtt. 2010-től az APS Stúdió tagja vagyok.

Kiállításaim:
Nagyon sok közös kiállításon vettem részt az APS Stúdió fotósaival együtt.
Következő önálló fotókiállításom Németországról készült: „Helgoland, Sylt, Spiekeroog – az Északi-tenger gyöngyszemei” címmel.
2012-ben ismertem meg a Magyar Mozdulatművészeti Társulatot. Meghívásukra több megnyitón, fesztiválon, színházban és a stúdiójukban fotóztam őket, valamint a hazai táncművészet jeles képviselőit.
2013-ban bekerültem a „Mozdulatművészet 100+” kiállítói közé. A kiállítást a Mozdulat-művészet 100 éves évfordulója alkalmából, 100 év archív és kortárs fotóanyagából válogatták össze.
Az ”Orkesztika, Mozdulatművészek” önálló kiállításomat kettő, számomra nagyon kedves fotótémából (tánc és természet) állítottam össze. A táncfotók a Társulat estjein készültek. A madarakat, a természet mozdulatművészeit a világ különböző pontjain fotóztam.

Csorba-Károly_-Víz-alatt-4Csorba-Károly-felvétele-205Csorba-Károly-Víz-alatt-5

MOHA MOZDULATKÓRUS
Ami egyedül Tőlünk tanulható:  
A testről, a lélekről és a szellemről egyaránt szól. Célja a szépség, az egészség, az emberség. Mindenkinek ajánljuk, aki a mozgást tanulni és nem utánozni akarja.

Forrás: Vadócz Zsuzsa (Budapesti Művelődési Központ)

Fotók: Meggyesi Mónika és Csorba Károly kiállítási képei, valamint Sz. Kis Martha, Olasz Ági és Eifert János felvételei a megnyitóról

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s