ÁSZ FODRÁSZOK

Nem tudom, hogy hány fodrász dolgozik hazánkban, de minden faluban, kisvárosban, nagyvárosban tucatjával mérhető az üzletek száma. Nemzetközi viszonylatban az elismert és megmérettetett mesterek mennyisége még mindig jelentősnek mondható és különösebb szakmabéli ismeretek nélkül is, legalább öt-hat nevet azonnal fel tudunk sorolni az országos hírű hajszobrászok közül.

H 5H 3

H 4Azt, már lényegesen kevesebben tudják, hogy a versenyeken, szerte Európában, kit is ismerhet a szakma. Nos, az a két mesterfodrász, akik a HTK keretében tartottak bemutatót, rengeteg fórumon képviselték sikeresen hazánkat.

H 2H 6

H 8Marosfalvi László és Miller Atee „ászok” szakmájukban. Időpontot egyeztetni velük, csak hetekkel előre lehetséges, mert csodát tudnak tenni a legegyszerűbb hajakkal is, de képesek olyanokat komponálni, amelyek kiemelkedő alkotásai egy-egy bemutatónak. Művészet ez a javából!

H 10H 9

H 11H 12

H 17A HTK számukra is különleges esemény, egyrészt, mert Marosfalvi László „álmodta” újra kezdeményezést, másrészt mindig izgalmas a fodrász társadalom előtt bemutatni a mesterfogásokat. Ennek nehézségei azonban már akkor kezdődnek, amikor, alanyokat kell választani. A hölgyek a legritkább esetben engednek a hajukon jelentős változtatásokat végrehajtani, főleg, ha a színek kavalkádjáról van szó. Márpedig itt a zöld, a vörös és még ezernyi árnyalat volt a jellemző a HTK estéjén.

H 15H 14

H 13A festés órákkal a kezdés előtt indult és öt órára az érdeklődők már olyan előkészített frizurákat láttak, amelyek élő „felvezetésben” nyerték el végleges formájukat, izgalmas kommentálásokkal, amelyek elsősorban a megjelenő szakmát érdekelhették. Egy kívülálló számára is érdekes volt a bemutató, mert megcsodálhattuk, magát az alkotást.

H 18H 19

H 16Egy ismerősöm jegyezte meg nem is olyan régen Marosfalvi Laci ollóinak alávetve magát, hogy ritka az, amikor tökéletesen azt látja mű befejezése után a tükörben, amit előtte elgondolt.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s