EZER ARCÚ NŐ

Amikor, a NAGYLÁTÓSZÖG Magazin útjára indult, kigondoltam, hogy bulvár híreket nem közlünk, ellenben bemutatunk olvasóinknak érdekes embereket, akik megérdemlik, hogy szóljon Róluk is a hír. Külön köszönet olvasónknak, akiknek köszönhetően a látogatók száma túllépte a 158 000 főt! Külön érdekesség számomra, hogy olvasóink összetétele 124 országból jött össze. Köszönet mindenkinek, aki minket választott!

S, amivel most kedveskedetni tudok, főleg férfi olvasóinknak az egy igazi NŐ! Egy különleges szépség. A riport attól is volt izgalmas, hogy valójában nem tudtunk találkozni, mert az én autóm a randevúra száguldva adta meg magát és Ő aznap délután elutazott egy időre. A beszélgetés interneten történt, de számomra így is izgalmasnak bizonyult. Fotóit elnézve, pedig biztonsággal meg tudtam győződni arról, hogy Ljubov az egyik legcsodálatosabb személyiség, aki megérdemli a bemutatást.

L 1

 

L 9

 

L 13– A neved alapján azonnal tudható, hogy nem Magyarországon születtél. Mire emlékszel az ifjú éveidből?

– Meglehetősen sok mindenre vissza tudok emlékezni. A szocialista évek hatását az üzletekre, az emberek hozzáállására, és a változás korszakának beköszöntére egyaránt. De, ami engem érintett, az leginkább a sok költözés és utazás Fehéroroszországtól, Oroszországtól, Grúzián és Ukrajnán át egészen Magyarországig. Az iskolákra, óvodákra és a többi gyerekre, akik megosztó módon fogadták a “furcsa nyelven” beszélő új “jövevényt”. Szüleink (van egy húgom), nagy gondot fordítottak arra, hogy ne lógjunk ki a sorból, amint megtanultunk magyarul, társaságban csak úgy beszélhettünk. Hogy, ez még egyszerűbb legyen, kaptunk egy-egy magyar megszólítást is, hogyha szólítanak, ne kapák fel az emberek a fejüket  egy furcsa név hallatán. Engem Juditnak, húgomat pedig Adélnak szólítottak. Akkoribanmég, megosztó volt az emberek tudatában az orosz lét. Ma már nem érzem annak, sőt! Úgy érzem, a mai generációban már sok kellemes emlék és élmény maradt nemzetem kapcsán. Iskoláskori szerelmi történetek, utazások a nagy földön.

A modell karrierem elején rájöttem, hogy származásomat nem hátrányként, hanem előnyként is kezelhetem, hiszen míg mások művészneveket kell, hogy kitaláljanak maguknak a megkülönböztetés érdekében, nekem elég egyszerűen visszatérnem gyökereimhez. Így ismét Ljubov voltam, amit az óta magyarosan, egyszerűen Ljubi-ként használnak. Mondjuk úgy, hogy kaptam egy becenevet.

L 10L 12

– Mikor kerültél hazánkba és hogyan? Miért pont Magyarország?

– 1991-ben érkeztünk az országba szüleinkkel. Apukám, sok szörnyűséget megélt, Afganisztánt megjárt háborús veteránként a gyógyításnak szentelte életét, anyukám pedig szülésznőből lett természetgyógyász lévén érkezett Magyarországra. Kint megszerzett képesítésüket itt kezdték el használni, így életünket a mai napig átszövik a természetes gyógymódok. Apa  a veterán, gyógyításnak szentelte életét anyukámmal karöltve. Apai, nagymama ágról magyar felmenőknek, illetve Kárpátaljai kötődésnek köszönhetően vált nyilvánvalóvá, hogy az új élet kezdete Magyarországon kell, hogy kezdődjön. Tulajdonképpen az óta lakhelyünk Magyarország.

L 5L 14

– Nagyon szép nő vagy. Mikor volt az a pillanat, amikor a szépségipar felé orientálódtál?

– Amikor ez megjelent a láthatáron, még javában csak az éneklés volt jelen életemben.  Akkoriban bontogattam szárnyaimat az opera irányába, de mivel korosztályomban ez a műfaj nem volt túl népszerű, annyira én sem éreztem magaménak, nyitott voltam más lehetséges időtöltésre (akkor inkább csak időtöltést kerestem). Alapvetően sosem volt probléma önbizalmammal, habár valljuk, be olyan ember sincs, aki ne változtatna magán valamit. Ettől függetlenül magamtól sosem fogalmazódott volna meg bennem a modellkedés gondolata, ha nem jön egy ötlet adta kezdés, ami egy nemzetközi modellügynökség felhívásával kezdődött. 18 éves koromban elküldtem jelentkezésemet, amit így utólag bevallva magam sem gondoltam komolyan. Később azonban a telefonon történt megkeresésük, majd személyes interjút követően már nem volt megállás. Sorban vállaltam minden adandó lehetőséget, bemutatókat, fotózásokat, forgatásokat, miközben tudatosan építettem ki a mai napig sokat érő kapcsolatrendszeremet a szépségipar területén. Ennek, már több mint 10 éve, és tapasztalataimat és a megszerzett tudást kihasználva egyre többet vagyok jelen a másik oldalon. Bemutatókat, fotózásokat, workshopokat szervezek, és sok olyan munkát elvállalok, ahol szakmai segítséget kérnek tőlem. Hamar „kiszagolom” a tehetséget, és ha úgy alakul, végig viszem azt. Így történt ez párommal is, akinél rövid idővel megismerkedésünk után felfedeztem a látásmód és technikai hozzáértés adta lehetőséget, és fotózásra bíztattam. Azóta már megszámlálhatatlan mennyiségű fotózást megéltünk. Azonos látásmódunk és magánéleti kötődésünk sokat hozzátesz az eredményhez. Így modell karrierem egyben már a magánéletem is. Amikor ezeket a szinteket megélem, úgy érzem ez az, amikor egy modell munkája beérik. Zenei múltamból a zongora és szintetizátor maradt meg, az éneklés és abból sem az opera, leginkább, mint szabadidőtöltés.

L 15L 16

L 19L 18

L 17– A fotóidon látszik, hogy tökéletesen természetesen mozogsz, viselkedsz az objektív előtt. Ez mindig így volt?

– Van, akinél vele született tehetség, nálam mondjuk inkább a rutin. 10 éve vagyok jó barátságban a fényképezőkkel, kamerákkal. Ennek ellenére kamasz koromban sokszor utáltam, ha fotóznak, amikor ráéreztem a modell lét ízére, nem volt megállás. Minden lehetőséget megragadtam a fotózásokra megjelenésekre, és imádtam, ha a figyelem középpontjában lehetek. Annak az időszaknak köszönhetem a kialakult kapcsolatrendszeremet a szépségipar valamennyi résztvevőjével a stylistoktól a fotósokig, stúdióktól az ügynökségig. Mára már megtehetem azt, hogy válogatok a felmerülő munkák közül. Nem vállalok el mindent. Ettől függetlenül lételemem.

L 22L 20

L 21– Szerinted mi kell ahhoz, hogy vaki keresett modell lehessen?

– Ma már leginkább kitartás, sem mint pénz kérdése, illetve hogy megfelelően tudja kiépíteni kapcsolatrendszerét. Nem árt, ha van valaki, aki megmutatja az utat, hiszen sajnos számos olyan modellügynökség létezik hazánkban, amelyek elsődleges célja nem a bejövő munkákból, hanem a modellkedni vágyókon alapuló haszonszerzés. Viszont, ha valaki megjelenésében alkalmas a modellkedésre, egy dolog hiányában is alkalmatlanná válhat a munkákra. Az pedig az alázatosság. A modell az nem egy világsztár, akit körbeugrálnak a munkák során. A modellnek feladata, küldetése van egy fotózás alkalmával, amit ha nem teljesít megfelelően, akkor elbukik. A modell egy eszköz valaminek a kivitelezéséhez, legyen az egy ruha, vagy csak egy életérzés bemutatása. Ezt tudomásul kell venni. És ha ez megvolt, akkor később, amikor a fotók sikeresen elkészültek, azokat “kezünkben tartva” jöhet a vállveregetés.

– Mi tölti ki az életed? Van más is a filmezésen, fotózáson kívül?

– Külföldön ritkán vállalok megbízást, itthon pedig pusztán a modellmegjelenésekből megélni nem egyszerű. Jövőmet nem a megjelenésekre alapoztam, ezért nagy gondot fordítottam a nyelvismeretre, és tanulmányaimra. Diplomáimat és képesítésemet tekintve Nemzetközi Szakreferens, Közgazdász Marketinges, és Idegenvezető vagyok. De a mindennapi életben az acéliparban érvényesülök: Értékesítés, beszerzés, logisztika, illetve alkalmanként tárgyalások levezetése a cég megbízásából orosz, esetleg angol nyelven. A hétvégéim a közszereplő énemé, vagyis olyankor tűzzsonglőrködéssel (tűznyelés, tűzfújás és meggyújtott eszközökkel történő zsonglőrködés) és egyéb akár sexi vonalat érintő show műsorokkal (az ország egyedüli Sexi Car wash duójaként, mint MED Angeles) foglalkozom. Kedvenceim között a fetish területet lefedő, olykor meghökkentő performance-ok, előadások állnak.  Szeretek egyszerre több dologgal foglalkozni, minél több mindent kipróbálni, és amiben úgy érzem, hogy jó lehetek, azt tovább fejleszteni. Időszakosan szervezek modell táborokat, workshop-okat, illetve részt veszek a hazai ClubSEAT autóstalálkozók szervezésében is (Párom a ClubSEAT hazai tulajdonosa). Ezek részét képzi a nyári sexi carwash turnéinknak. (Szezonban, ami áll tavasztól őszig, minden hétvégén nyakunkba vesszük az országot, illetve idén már az országhatáron túli területeket is, az autós és tuning találkozók meghívott fellépőjeként). A televíziós megjelenések leginkább a kihívást képviselik életemben. Így jutottam 2010-ben az ország 21 legszebb lánya közé az RTL Királynő című műsorában, főzhettem a 2015-ös első évad Konyhafőnök című műsorában, illetve láthattak sorozatok visszatérő szereplőjeként, show műsorok meghívott vendégeként. Ezek egy részét természetesen megválogatom, vannak műsorok, amelyek image megfontolásból nem vállalok. Egyébként a színészetet, mint irányt éppen csak kóstolgatom, ebből kifolyólag nemrégiben, mint mellékszereplő próbálhattam ki magam egy francia film orosz tartalmú jelenetében. Ha jól tudom, bemutatása a hazai mozikban nyáron esedékes L’ideal- címmel. Hogy mennyire vonzó számomra ez a terület, még magam sem döntöttem el. Az mindenesetre biztos, hogy a klipforgatások még mindig előnyt élveznek nálam a filmekkel szemben. Talán mert oldottabbak a felvételek és a zene a mindennapjaimat is körülfonja.

Koncz Dezső riportja

Kép: Ljubov archívum

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s