HANG-KÉPEK

Rengeteget volt szerencsém koncertekre járni és fotózni az eseményeket. Mindig sikerül kiválasztanom a legérdekesebb embert egy-egy zenekarból, s bár kép mindenkiről készült, az én kiválasztottam, a legfotogénebb alkatnak, mindig kétszer annyi kattintás jutott. A Benkó Dixiland Band eseményein a fényképezőgép objektívje állandóan visszakalandozott Szalóky Bélára. Vidámsága, mosolygása, átéléses játéka vonzotta a komponálási kedvemet.

Sz 1SZ 2

Sz 3Sz 4

Akkor még nem tudtam, hogy a profi zenész igencsak jól érzi magát a fényképezőgép másik oldalán is. Erre úgy derült fény, hogy még megismerkedésünk előtt egy beállás alkalmával előkapta masináját és fotózta társait. Nem amatőr kezébe való szerkezet volt, s mint megtudtam nem is hobby fotósról volt szó.

sz 7Sz 6

Sz 8Sz 9

Kiderült, hogy már gyerekkora óta izgatta a műfaj, s a zenélés mellett életének fő meghatározója lett a képek alkotása. Tanult a legnagyobbaktól, kiolvasott számtalan szakkönyvet, s mára elismert alkotóvá vált.

Sz 10Sz 9

Sz 11Sz 12

Rengeteg fotójával találkozhattam a világháló leg különböző pontjain. Légi felvételektől, az életből ellesett pillanatokon keresztül a házi kedvencig minden lencsevégre került. Az természetes volt számomra is, hogy a hozzá legközelebb álló műfaj fotóban is a zene, azon belül is a jazz lett. Ez az a közeg ahol Ő leginkább otthon van. Képein a zene megszólal, él, s gyakran nem kell hozzá, hogy az előadó teljes egészében megjelenjen a művön. Sokszor elég egy kéz, egy mozdulat a „varázslathoz”.

Processed with VSCOcam with b1 preset

Szalóky 1

Szalóky 2Szalóky 3

Szalóky 5Szalóky 6

Famous hungarian trumpet player, Kornel Fekete-Kovacs.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Jazz fotók: Szalóky Béla

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s