CSILLOGÓ SZEMŰ ATLÉTÁK

Ugrottak, súlyt löktek, gerelyt hajítottak és futottak nagyon sokan a Margit- Szigeten. Az ország szinte minden szegletéből jöttek azok az atléták, aki a Speciális Olimpia mozgalmában a legjobbnak számítanak.

S 1S 3

S 2Egészen fiatalok, igazi tini korosztály és meglett hölgyek, urak edzettek jóval a kezdés előtt. A kísérő tanárok még megpróbáltak egy-egy tanácsot adni a versenyszámok előtt, de az azonnal látszott, hogy, ha nem is sikerült megugrani az előre eltervezett távolságot, a dicsérő szó nem maradt el.

S 5S 6

S 4S 7

S 8A futamok után boldogan mutatta az is, aki „csak” negyedik lett, a lelátón drukkoló társak felé eredményét, s bár a továbbjutáshoz ez kevésnek bizonyult, az öröm minden csillogó szemben ott volt.

S 11S 10

S 9A verseny végén érmeket is osztottak, de a mozgással, a teljesített feladattal, minden résztvevő nyertes lett szombaton délelőtt és kora délután. Lehet álmodni olimpiáról, győzelemről, fényesen csillogó érmekről, lehet a hétköznapokban edzeni a sikerért.

S 13S 15

S 16S 14

S 17S 18

 

Gyönyörű nap volt, s ezt az időjárás is így gondolta, mert megvárta az utolsó futamokat, s csak késő délután mutatta meg csúnyábbik arcát. Az atlétika, a sportok királynője, a Speciális Olimpia budapesti versenyén is bizonyította népszerűségét, azt, hogy képes tömegeket megmozdítani.

S 19S 20

S 22S 21

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s