NOVI SAD JÁTSZOTT BUDAPESTEN

Rettentően sok sportesemény közül választhattam a hétvégén. Az amerikai foci az óta lett az egyik kedvenc sportág, mióta a hazai televíziózásban először megjelent. Aki, megérti a szabályokat, ráérez a játék lényegére, az képes fent maradni éjszakánként, hogy élőben láthassa a fantasztikus körítéssel zajló csatározásokat.

A 1A 2

A  3A 4

A 6A 5

Itthon már tíz éve van a sportág, de nekem pont egy éve sikerült „rátalálnom”. Először egy bajnoki döntőre jutottam el, ahol a két budapesti egyesület mérkőzött az aranyért. Nagyon jól szórakoztam, igaz a fényképezéssel hadilábon álltam, mert többnyire csak nyomoztam a labdát.

A 8A 7

A 10A 9

A 11Azt, nem állítom, hogy mostanra tökéletesen elsajátítottam az amerikai foci fotózásának tudományát, születnek izgalmas képek, mert bizony a játék látványos.

A 12A 13

A 15A 16

A 17A 18

A 19Az Építők pályán másodszor jártam. Először az első válogatott mérkőzésen, teljes telt ház előtt tudósíthattam, s most Budapest Cowbells miatt vettem az irányt a Népligetbe. A vendégek sem akármilyen gárda, hiszen a GAT Novi Sad Dukes lépett pályára ezen a délutánon.

A 21A 20

A 22Az időjárás ideális volt. Kellemes napsütésben, de nem túl melegben gyülekeztek a nézők. Az első meglepetés ez volt. Hozzá voltam szokva ahhoz, hogy tömött lelátók előtt zajlanak az ilyen események. Nem számoltam meg ugyan, de gyanítom, hogy a pályán többen tüsténkedtek, mint a tribünön. Ha már számtannál tartunk, a vendégek egy jó félcsapatnyival kevesebben érkeztek a rangadóra.

A 24A 23

A kezdést el kellett csúsztatni fél órával, mert a kirendelt mentő nem nagyon akart megérkezni. Miközben várakoztunk a játékosok bemelegítettek és a fogadkozásokból is érezhető volt, hogy a Cowbells hihetetlenül elszánt gárda.

Úgy is indult az első játékrész, hogy a siker garantált. A Dukes legényei szétszórtak voltak, játékukból hiányzott az összpontosítás. Edzőjük a partvonal mentén gyakran került szívinfarktus közeli állapotba egy-egy kiejtett labda, értelmetlen passz után.

A 26A 25

A 27Nagyszünetben félre is vonultak egy alapos fejmosásra, pedig addigra azért felszívták magukat a Novi Sadiak egál közeli állapotra. Ahogy elkezdődött a második félidő, már érződött is a dorgálás jótékony hatása. A Cowbells egyetlen pontot sem tudott begyűjteni, míg a Dukes szárnyalt. A végére tetemes különbség alakult ki. Ennek ellenére a maroknyi közönség megköszönte a fiúk játékát, tanúbizonyságát téve annak, hogy tűzön-vízen keresztült kitart a kedvencek mellett. a bajnokságok vége még igencsak messze, s nincs az az ember, aki a végkimenetelt meg tudná jósolni. A Nagylátószög, ha teheti, ott lesz sok mérkőzésen, remélve azt, hogy ezen keresztül is ismertebbé tudjuk tenni a sportágat.

A 28A 29

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There are 2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s