„ARANYOS” ÚJPESTI LÁNYOK

Viszonylag korán érkeztem a margitszigeti uszodába. Nézők már jócskán akadtak a lelátókon, s a medencében a Dunaújváros és az UVSE bemelegített a bajnoki döntő harmadik mérkőzésére. A parton sok minden annak a jegyében zajlott, hogy este bajnokavatási ceremónia lesz.

U 8U 10

U 9Az asztalokon szorgos kezek elrendezték az érmeket és a bajnoki serleget, s bennünket, fotósokat pedig figyelmeztettek, hogy tűzijáték is lesz a végén. Mindenki úgy készült, hogy két lila győzelem után, a harmadikat is behúzzák Antal Dóriék.

U 12U 11

U 13U 16

U 14Volt szerencsém ott lenni az egyik bajnoki elődöntőn, ahol az Újváros vendégként harcolta ki a cseppet sem gyenge BVSC ellen idegenben a lehetőségét, hogy harcolhasson az aranyért. Cseppet sem voltam biztos abban, hogy sima lesz a menetelés Áts Bertalan lányai számára az ünneplésig.

U 1U 17

U 19U 18

U 20U 21

Bajnokesélyeshez méltó módon kezdett az UVSE. Kuna Szonja „szórt” kettőt, s Keszthelyi Rita rátett még egyet, miközben a Dunaújváros nem talált be a kiválóan védő Gangl Edina kapujába. Kezdhettek hátradőlni a hazai drukkerek. Ez simább lesz, mint gondolhatták, mert az első két találkozón bizony megizzasztották a tavalyi bajnokot.

U 22U 23

U 25U 24U 27U 26

U 28

A Dunaújvárosból érkezett szurkolók szűnni nem akaró bíztatással segítették kedvenceiket, még a vesztésre álló helyzetben is. Sejthettek valamit, mert szívta magát az újvárosi gárda rendesen. A medencében válogatottak itt is, ott is. Kasó Orsolya lehetetlennek látszó védéseivel megakadt az újpesti gépezet, miközben Menczinger Kata extázisban lőtte a gólokat.

U 29Körömrágós pillanatok maradtak az utolsó másodpercekre is. Kiállítások is borzolták az idegeket, amit természetesen az elszenvedő fél nem fogadott túl nagy lelkesedéssel. Az utolsó dudaszó elhangzásakor az eredményjelzőn 8:8 állt.

U 30U 32

U 31Jöhettek a büntető dobások, ahol már sokat számíthatott a rutin és természetesen mindkét kapus klasszisa. Az újpesti lányok keze remegett kevésbé és a bajnokavatás így nem maradt el a Margitszigeten. Volt ruhástól vízbe ugrálás, pezsgőzés, tűzijáték, örömkönnyek, ahogyan az egy bajnokság megnyerése után illik. Megérdemelten lett bajnok ismét az UVSE, de le a kalappal a Dunaújváros teljesítménye előtt is. Lehet, hogy nem véletlenül vagyunk bajnokok kontinensünkön?

U 3U 2

U 4U 6

U 7Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s