NAGYÜZEM A KISÜZEMBEN!

Május 21. és 22. után egészen biztos lettem abban, hogy valaki Óbuda Fő-terébe rengeteg mágnest épített be. A gyanúm már a téli korcsolyapálya látogatottsága után ébredezett, aztán Óbuda Napján bebizonyosodott és a Kisüzem idei rendezvényein kétséget sem hagyott az iránt, hogy a tömegvonzás létezik.

Ó 2Ó 3

Ó 1Ó 4

Ó 5Ó 6Ó 7Ennyi embert, ilyen rövid időn belül a jó öreg macskakövek nemigen láttak. Népszerű lett Óbuda, főleg a Fő-tér és környéke. Nem csak az árusok jönnek szívesen, hanem a közönség, a vendégek is olyan módon érzik magukat kiszolgálva, hogy az minden igényt kielégít.

Ó 9Ó 10

Ó 8Az természetes, hogy a két napon, a főszereplő a sör volt, s annak ezernyi formája, hiszen nem a nagy mega cégek mutathatták be magukat, hanem azok a manufaktúrák, sörfőző üzemek, ahol jut idő, energia a különlegességek megalkotásához is.

Ó 11Ó 12

Ó 14Ó 13

Ó 15Csinos csapos hölgyek kínálták a búzából, gyümölcsből és akár kávéval elegyített „hűsítőket”, ami a nagy melegben természetesen fogyott is rendesen. Merthogy erre a hétvégére az időjárás is úgy döntött, hogy nyarat varázsol a kedvelt nedűhöz megfelelő módon.

Ó 17Ó 16

Ó 18Az sem panaszkodhatott, aki egy-két-három pohár elfogyasztása után megéhezett, mert a legkülönlegesebb étkek várták, a legkülönlegesebb módon elkészítve.

Ó 20Ó 19

A vonzerő természetesen annak is köszönhető volt, hogy a színpadon, mondhatjuk már hagyományos módon, a legkiválóbb zenei formációk váltották egymást. Szombaton Szigeti Edittel, Bódi Magdival és Karácsony Jánossal több ezren énekelték együtt, hogy „Kövér a Nap…”, ami jelen esetben, teljes mértékben igaz is volt. A szombat csúcspontja egy fiatal zenekar lett, akik egyre jobban hódítanak korosztálytól függetlenül. Tökéletes hangzás, csillogóan tiszta ének. Ez volt a Blahaluisiana.

Ó 21Ó 23

Ó 22Ó 24

A tömeg vasárnap sem fogyott, sőt! A sörök mellett a színpadon a Góbé, a Vodku, emelte a hangulatot. A Firkin hozott valami olyat, ami semminél jobban nem illett az úgynevezett „kocsma hangulathoz”. Izzott a színpad és a nézőtér, pedig senki nem fázott a délutánban.  Az utolsó koronát az esemény végére a Magashegy Underground tette fel, Bocskor Bíborka vezényletével, azzal a színvonallal, amit már pár éve megszokhattunk Tőlük. Jó, hogy vannak nekünk!

Ó 29Ó 28

Ó 31Ó 32

Ó 33Ha, belegondolok abba, hogy még előttünk az Óbudai Búcsú és az Óbudai Nyár teljes rendezvénysorozata, nyugodtan kijelenthetem, hogy nézőcsúcsok várhatóak a kerületben.

Ó 26Ó 34

Ó 25Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s