A VIDÁMSÁG FELVONULÁSA

A Clark Ádám-téren, az ország „szívében” adtak randevút egymásnak a kerekes székesek. Ennyi csillogó szemű, székhez kötött embert nem igen lehet felfedezni a hétköznapokban. Sokszor látom, ahogy bejutni próbálnak egy-egy hivatalba, ahol nincs kiépítve a rámpa, vagy leküzdhetetlen akadályt jelent a lépcsősor. Szerencsére akad jócskán ma már olyan feljáró is, amelyek megépítésénél számításba vették a közlekedés ezen formáját.

R 1R 3

R 2R 4

R 6R 5

R 7A gyülekezésnél egyre többen lengették a színes lufikat, ahol Dj. Dominik hangolta a népeket. Rengeteget találkoztam vele hasonló rendezvényeken. Fantasztikus, ahogy szívén viseli a fogyatékkal élők sorsát, megmozdulásait, mint ahogy Till Attilát sem hinném, hogy sokat kell kapacitálni a rendezvény levezetéséhez.

R 9R 8

R 10R 11

R 13A színes menet a Lánc-hídon keresztül jutott el az Erzsébet-térig. Méltóságteljesen, lassan, megmutatva a világnak a legfőbb jelszót: „Képes vagyok.” Ott voltak az egészségügyiek is Sándor Máriával, a fogyatékos ügy sok szervezete, de kétségtelenül a vonulás sztárja Vajda kutya volt, vidáman szagolgatva meg mindent, kerekeken gördülve a tömeggel.

R 24R 14

R 15R 16

R 18R 17

R 19R 20

R 21A téren, aztán a programok sokasága várta az érintetteket és, a csak úgy, kíváncsiságból odatévedt látogatókat. A képek valószínűleg nem tudják visszaadni azt az emelkedett hangulatot, ami tetten érhető volt a magukat büszkén megmutató fogyatékkal élő emberek között. Remélem, hogy abban azért segít az anyag, hogy holnap, holnapután, a hétköznapokban úgy tudunk tekinteni a köztünk fogyatékkal élő emberekre, hogy azt lássuk bennük, amit Ők gondolnak: KÉPES VAGYOK!

R 22R 23

R 26R 25

R 28R 27

R 30R 29

R 32R 31

R 34R 33

R 35Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s