Kenyeres Attila – Kémeri Péter SaROCKba szorítva: a menedzser

A könyv a hazai rock and roll kulisszák mögötti világát mutatja be egy koncertszervező menedzser szemszögéből 1987-től napjainkig. Kémeri Péter 1989-től egy évtizeden át volt a Tankcsapda menedzsere, az együttes negyedik tagjaként. Majd társaival megalapította a Hegyalja Fesztivált, amely Kelet-Magyarország legnagyobb zenei fesztiváljává nőtte ki magát. Időközben olyan zenekarokat is menedzselt, mint a Kowalsky meg a Vega, vagy a The Carbonfools. Dolgozott a Hungaroton kiadónál is, ahol többek közt olyan sikeres előadók útját egyengette, mint a Groovehouse. Szakmai és magánéleti kapcsolat fűzte az 1990-es évek egyik legsikeresebb hazai lányzenekarához, a C’est La Vie együtteshez, melynek egyik tagjával, a tragikus sorsú Sebők Anikóval megalakították a Jeta zenekart.

K 7A SaROCKba szorítva nem egy nyálas és csöpögős siker sztori arról, hogyan lesz egy vidéki garázszenekarból az ország egyik legsikeresebb rock együttese. Vagy hogyan válik egy tokaji rendezvény az egyik legnagyobb országos fesztivállá. A könyv nem áll meg a felszínen, és nem csak a dolgok csillogó oldalát mutatja be. Feltárul az olvasó előtt, mi van a színpad mögött, milyen emberi játszmák zajlanak a háttérben. Hogyan forgatja fel a siker az egykori zenész barátok életét, hogyan tűnnek el a süllyesztőben olyanok, akikkel a siker létrejött. Létezhet-e üzlet és barátság egyszerre. A könyv őszintén tárja fel a történtek mélyebb, emberi oldalát is, amit a közönség nem mindig láthat. Adott esetben személyes sorstragédiákat is. Minden éremnek két oldala van, de a közönség sok esetben csak az egyiket láthatja. Most itt a másik is.

K 1K 3

A könyv bepillantást nyújt az egykori lakótelepi rocker galerik életébe, a bandák közti harcokba, a csínytevésekbe, a grupie-k világába, rockkoncertek előtt és után történt eseményekbe stb. Nem csak Kémeri Péter beszél, hanem elmondja gondolatait Buzsik Gyuri, a Tankcsapda első dobosa is. Sok érdekes és izgalmas történetet mesél Fazekas Krisztián, a Necropsia egykori gitárosa, illetve Váradi Ferenc újságíró. A könyv előszavában pedig olyan szakmai pályatársak mondanak néhány gondolatot Kémeri Péterről, mint Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója, Lovasi András, a Kispál és a Borzból, Koroknai Árpád a Szfinx-ből, Szekeres András a Junkies-ből, vagy épp Axel a Kerozinból.

K 5K 6

K 2Kenyeres Attila, Kémeri Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s