HŐSIESEN KŰZDŐ EGER, MAGABIZTOS SZOLNOK.

Nem véletlen, hogy a világ vízilabda sportja Budapestre, egészen pontosan a Margit Szigetre figyel június első hétvégéjén. Európa, s talán nem túlzás azt állítani, hogy a világ legjobbjai adtak randevút egymásnak, hogy eldöntsék, ki a kontinens legjobbja 2016-ban.

V 1V 2

V 4V 3

V 5Külön öröm, hogy a vízbe csobbanó urak között két magyar gárda is harcolhatott az első nap a továbbjutásért. A nehezebb „dió feltörése” az Egerre várt. Szívósék a Jug Dubrovnik ellen igyekeztek bizonyítani, hogy ott a helyük Európa elitjébe. Félelmetes rajongótáboruk tett is azért, hogy „pokollá” változtassák a gyönyörűen megnövelt arénát, amely annak ellenére elég szépen megtelt, hogy a viadal első napja hétköznapra, csütörtökre esett.

V 7V 6

V 9V 8

V 10A Jug esélyeihez méltó magabiztossággal ugrott vízbe. A vezetést is megszerezték a vendégek, de az Eger egyenlített és ez így ment egészen a végéig. Az utolsó negyed sem hozott változást. Tulajdonképpen úgy látszott, hogy mindkét csapatnak sansza van továbblépni. Aztán két gyors egri kiállítás, jogosságuk vitatható, és már nem volt miről beszélni. kegyetlenül kihasználta Dubrovnik mindkét fórt és nyert.

V 17V 12

A reváns nem sikerült, de szégyenkezni semmi okuk Biros Péteréknek, mert a világ egyik, ha nem a legjobb gárdájával maradtak alul, centiméterekkel.

V 21V 20

V 11

V 23V 22

V 25V 24

V 26Rövid szünet után jöhetett a második összecsapás, s azt már előzetesen lehetett tudni, hogy az esélyek erőteljesen magyar oldalra billennek. A Szolnok tulajdonképpen lehet bárkinél jobb a mai vízilabdában. A Spanyol bajnok igyekezett ugyan ideig-óráig felvenni a kesztyűt, s hozta is időnként szoros közeli állásba a meccset, de nagyon úgy tűnt, hogy a világ legjobb kapusával, nagy Viktorral ők sem tudnak mit kezdeni.

V 27V 28

V 35V 29

V 36V 38

V 37Csodás ünnepe volt az első csütörtök a vízilabda sportágnak, s ez még csak a kezdet! Holnap, pénteken újra jelentkezünk. Először azt gondoltam, hogy csak a képek elegendőek lesznek az uszoda hangulatának visszaadásában, de aztán úgy gondoltam, ha megerősítem a leírtakkal az vonz még pár embert, hogy élőben megtekinthesse, hol tart ma a világ eleje ebben a csodás sportágban. És különben is! Hajrá Magyarok!

V 31V 30

V 33V 32

V 34Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s