THE KINGS: JUG DUBROVNIK!

A hat csapat küzdelmének utolsó napján már csak két eldöntendő kérdés maradt. Először, a két csalódott gárda ugrott a medencébe. Természetesen azért az sem volt mindegy, hogy a bronzérem kinek a nyakába kerül, s dobogóra állva ki tapsoltathatja meg magát szurkolóival. Bíztunk benne, hogy a Szolnok megmutatja, hogy akár a döntőt is játszhatta volna, de ezzel így lehettek a Pro Recco játékosai is.

B 1A kibővített lelátók megint szépen megteltek és zúgott a „Ria, ria Hungária!” Lendületesen kezdett mind a két csapat, s a legelején „egál szaga” volt a bronz derbinek. Az, valahogy érződött, hogy a magyar gárda jobban akarja a győzelmet, s ez megmutatkozott a gólok számában is. Lassan hízott a különbség, de megnyugodni nem tudtak Nagy Viktorék, mert intő példa volt az előző napi utolsó pillanatos vereség, s a Recco küzdeni tudása, szintén még péntekről.

B 2B 4

B 3B 5

B 6B 7

B 8Izgulni aztán a végefelé nem kellett, mert kapusunk hozta a megszokott formáját, s elől is egészen mutatósan támadtak Varga Dénesék. Kimondottan szép vízilabdát láthatott a nagyérdemű, remek gólokkal. Szolid öröm lett a vége szolnoki oldalon, ahogyan azt illik egy megnyert csata után, de az olaszokon sem láttam akkora elkeseredést, mint az előző este. Elek Gábor vezetésével válogatott kézilabdázó lányaink is megtapsolták a Szolnokot.

B 11B 10

B 12B 13

B 17B 16

B 14Rövid szünet után jöhetett az a mérkőzés, amely azt hivatott eldönteni, hogy melyik csapat ülhet 2016-ban Európa trónjára. A nézőtéren magasan nyertek a görögök. Megtöltöttek egy teljes szektort, s a torkukat sem kímélték kedvenceiket bíztatva. A maroknyi, de lelkes horvát tábor is énekelt szakadatlanul, bízva abban, hogy a harmadik meccsét is hozza a Jug.

B 19B 20

B 21B 22

B 24B 23

B 25B 26

B 28B 27

Igazi „verekedős” derbit láthatott a zömében semleges telt ház. Nagyon úgy tűnt, hogy a zászló az Olympiacosnak áll. Egyik gárda sem tudott megszabadulni ellenfelétől. Ha, időnként ki is alakult egy-két gól különbség, egymást is fanatizálva egyenlített a másik. A vízilabdát szerető ínyencek sem panaszkodhattak, mert rafinériából, gyönyörű megoldásokból, a magas szintű taktikából mindent megjelent a negyedekben.

B 29A Dubrovnik jobban koncentrált és szenzációs kapusuknak is köszönhetően elhódította az aranyérmet és a serleget. Hihetetlen érzelmek szabadultak fel a medencébe ugráló vezetőkből és játékosokból. A többi csapat irigykedve szemlélhette, ahogy a kupa felkerült a lelátó azon pontjára, ahol a horvát szurkolók tomboltak. Le a kalappal a Jug Dubrovnik előtt! A”királyok” idén Ők lettek.

B 30B 31

B 32B 33

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s