FARKAS LÁNYOK “HARAPÁSA”

Amióta tudom, hogy az amerikai focit hölgyek is űzik hazánkban, készültem arra az alkalomra, amikor fotózhatom, nézhetem csatájukat.  A dolog nehézségbe ütközött ez idáig, mert nem dúskálunk hölgy csapatok tömegében, bár kétségtelenül a sportág népszerűsége felfelé ívelő pályán van jó ideje.

W 2W 3

W 4W 5

W 6Arra is kíváncsi voltam, hogy, amikor a „szolid” háziasszonyok felveszik a sisakot, változik-e valami a lelkükben, lesznek-e harapósan éhes amazonok. Vasárnap délután aztán kívánalmam teljesült. A „Sirenek” Varsóból / WARSAW SERENS / érkeztek, megkeseríteni a Budapest Wolves Ladies hölgyeinek életét.

W 7W 8

W 9W 10

W 11W 12

W 13A csillogó szemek, enyhe sminkek az öltözet alatt, azért egy kicsit másképpen festettek, mint, amikor a srácok szálnak csatába, de a külsőségek, a csapatüvöltések, az elszántság egy cseppet sem különbözött a férfi nem ugyanezen megmozdulásaitól.

W 14W 15

W 16W 17

W 19W 18

W 20Meg kell, valljam, a játék sem! Megleptek a hölgyek taktikából, keménységből, odaadásból mindkét oldalon. A Wolves kezdett jobban. A szabályok ugyan szűkebb pályára kényszerítették a csajokat, s a játékidő is rövidebb volt a szokottnál, de barátságos meccs ide vagy oda, a kemény ütközésekkel nem volt semmi gond.

W 21W 22

W 23W 26W 24Egy jó megmozdulás után ugyan az örömsikolyok másképpen szóltak, mint a férfias üvöltések, de átélésben cseppet nem maradtak el az erősebbnek kikiáltott nemtől, bár elnézve a hölgyeket, ez az erősebb nem megfogalmazás igencsak megkérdőjeleződött bennem.

W 25W 27

W 28W 30

W 29 Dinamikusak, fizikálisan erősek és taktikusak voltak mindkét csapat amazonjai. S, ha már szó esett a taktikáról. Nos, a Sirenek ezzel tudtak nyerni ezen a délutánon. A második félidőben fölénybe kerültek megoldásaikkal, s a farkasok kezdeményezéseit csírájában folytatták el. Magabiztosan nyertek.

Elkeseredni azonban a Wolves lányinak semmi okuk, mert jó úton haladnak a csapatépítésben, s ezt még az is meg tudta állapítani, aki kezdő a sportág felfedezésében.

W 31W 32

W 33Egy hét múlva a BVSC pályán jön a csúcsmérkőzés, a hazai döntő. Volt szerencsém egyszer már átélni hasonlót, olyan tömött lelátók előtt, amihez hasonlót semmilyen más sporteseményen sem tapasztaltam. Azt gondolom, nem lesz ez másképpen idén sem. Mi ott leszünk, de addig is hajrá lányok! Jó. hogy vagytok nekünk!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s