A Brutálfutásnak nincs párja

A nyáregyházi MotoCross pályán ismét bebizonyosodott, hogy igenis van létjogosultsága ennek az extrém látványosságnak, amit a terep akadályfutás névre lehetne keresztelni. A BURGER KING® Brutálfutás 5.0 1629 nevezőt vonzott a 30 fok feletti melegben.

Hét futammal nyolc órán át folytak a selejtezők a 7 km-es pályán a döntőbe jutásért, ahova végül 92 mindenre elszánt “szupermen és women” került.

unnamed(1)17 pihentetőnek nem mondható akadály várt rájuk, melyek közös jellemzője, hogy egyik pimaszabbul megtervezett, mint a másik. Ezen az óriási felnőtt játszótéren, ahol többek közt ilyen és hasonló akadályokat kellett leküzdeni: mocsaras lejtők, iszapmerülés, meredek, sáros emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, mély vizes árkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, labirintus. A célba éréskor minden résztvevőn, vastagon állt a sár.

Pintér Sándornak (Pénzügyőr SE) sikerült a leggyorsabban a célba érés (34 perc 18 mp), a hölgyek közt Erdős Rita Noémi (Kőbánya Öttusa SC) volt a legsebesebb (37 perc 10 mp).

unnamedA mezőny legidősebb indulói két 67 éves futó, Szép Gabriella és a s várpalotai Gábris József. A két legfiatalabb a 8 éves Bognár Luca és a 7 éves Felvégi Örs.

A döntő futam már rövidebb pályán zajlott, majd négy korcsoportban hirdettek eredmény a BSI (Budapest Sportiroda) szervezte eseményen. A legjobb időket Kalász Tamás (Makó) a 18-35 év korcsoport győztese (22 perc 37 mp) és a nőknél a 18 év alatti korcsoport bajnoka, a kőbányai Erdős Rita Noémi (24 perc 37 mp) futották.

There is one comment

  1. Szendrei Tibor

    Ami nagyon zavar az a szöges drót.Beakadhat a versenyző hátába. Ugyancsak unsterilek a körülmények A vérmérgezésre van “remény” Helyettesíthető lenne pl. csomózott kötéllel

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s