Vasárnaptól Erzsébet-tábor

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a közel 100 fős tenisz Erzsébet-tábor Zánkán. A szervezők Sebestyén Kata és Szávay Ágnes minden évben újabb meglepetéssel szolgálnak Magyarország első és egyetlen integrált tenisz táborában.

Z 2Z 1

Az idén 4 éves zánkai tábort a korábbi években már meglátogatta Kulka János színművész, Gálfi Dalma junior világbajnok teniszező, Gubacsi Zsófi korábbi WTA győztes TOP 100-as teniszező és Hevesi Tamás énekes, dalszerző is. Idén a nemrég paralimpiai kvótát szerző kerekes székes teniszező Németh Roland és a korábbi magyar bajnoki ezüstérmes Farkas Attila kapott meghívást a szervezőktől.

A gyerekek a tábor óriási létszáma miatt ismét 3 csoportban teniszeznek majd. Idén a régóta veretlen magyar Davis Kupa válogatott három tagja lett a gyerek csoportok névadója, név szerint Fucsovics Márton, Gödry Levente és Nagy Péter. A fiúk megtiszteltetésnek vették, hogy ők viselik a csoportok nevét. A csoportok integrált csoportok lesznek.

Z 3Z 4

„Az a célom, hogy az integrált tenisztáborban tényleg mindenki képviseltesse magát. Csodálatos érzés, hogy ennyi gyerek jön el velünk évről évre, hogy ezt a hetet velünk töltse. Az értelmi fogyatékosok részéről idén velünk lesz a tavaly nyáron Világjátékokat nyert Kelemen Zsombor és a jelenlegi tenisz válogatott 2 tagja is, Szemenyei Attila és Sárosi Balázs. Itt lesz velünk Németh Roland és Farkas Attila kiváló kerekes székes teniszezők és nem utolsó sorban két korábbi élvonalbeli női játékos Gubacsi Zsófia és Szávay Ágnes. Számomra így teljes a kép!” – mondta Sebestyén Kata, a tábor szakmai vezetője.

Z 7Z 5

 

??????????????

A táborba jönnek az ország szinte minden pontjáról. Salgótarjánról, Mórról, Szentesről, Szolnokról, Hódmezővásárhelyről, Debrecenből, Gyöngyösről, Mezőberényből és természetesen Budapestről. Az Erzsébet-program idén is különleges programokkal, vetélkedőkkel és koncertekkel várja a többnyire hátrányos helyzetű gyermekeket.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s