EURÓPA JÁRT ESZTERGOMBAN

Kétségtelen, hogy Párizs „hangja” A foci EB döntő kapcsán elnyomott szinte minden sporteseményt az egész kontinensen. Aki, figyelt egy kicsit, az azért felfedezhette, hogy Esztergom is helyt adott egy olyan rendezvénynek, ahol megjelent Európa elitje.

E 7E 8

E 10E 9

E 11Biztosan vannak a világon nagyon szép pályák, de az elvitathatatlan, hogy szebb környezetben nem nagyon található a sportág fellegvárának számító esztergomi arénánál. A Magyar Rögbi Szövetség itt rendezte meg a hétvégén a Női Európa Bajnokságot.

E 12E 13

E 14E 16

E 15E 18

E 17Kiváló szervezés, minden igényt kielégítő vendéglátás és igencsak magas színvonalú összecsapások. Ha, egy mondatban kellene jellemezni a tornát, akkor elég lenne ennyit leírni.

E 22E 20

E 19E 21

E 23E 24

E 25Persze, történt azért egy pár dolog, amire azért érdemes volt figyelmet fordítani. A lányok, hölgyek mindannyian csinosak voltak. Meg is jegyezte a szakág főtitkára, hogy azért nem ártana, ha a hosszú combokon kívül a képeken a labda is szerepelne. Remélem kérését sikerült teljesíteni.

E 26E 27

E 28

E 30E 31

E 32Élmény volt nézni, ahogy a magyar lányok minden egyes bevonulásnál egymás vállát fogva érkeztek, amit a maroknyi, de annál hálásabb közönség üdvrivalgása kísért. A rekkenő hőségben az éppen pihenő csapatok egy hatalmas medencében hűsíthették izmaikat vagy éppen a ponyva alatt, naptól óvva pihenhettek egy cseppet.

E 35E 33

E 36A küzdelem hevében természetesen előfordultak, horzsolások, itt-ott fellelhető volt karmolások nyoma, de szerencsére az orvosi stábnak komolyabb dolga nem akadt. „Lányaink” kiválóan teljesítettek a két nap alatt, s megverve Romániát az ötödik helyen végeztek a rangos mezőnyben.

E 1

E 2E 3

E 4Megjósolhatatlan volt, hogy melyik ország hölgyei vihetik haza a győztesnek járó serleget. A döntőben aztán a Svédek csaptak össze a Lengyelekkel, s lettek magabiztosan Európa legjobbja. Csalódottnak még az sem látszott, aki nem ért fel a csúcsra. Sport volt a javából, kiváló hírverése a rögbinek.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

There is one comment

  1. Szendrei Tibor

    Nem az a finomkodó nőies sport.A férjnek alaposan meg kell gondolni,hogy mit mond és hogy miként viselkedik.
    Házasulandók tehát óvatosan a választással

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s