MESÉS SZIGET

Nem szándékoztam úti beszámolót írni rövidke nyaralásunkról. Magát a műfajt is nehezemre esik olvasni, bár utazás előtt megtettem egy-két esetben. Az ötlet, hogy Horvátország, hirtelen elhatározásból jött, felelevenítve lassan évtizedes, kellemes utazásunkat.

H 1H 2

H 3Igazából fényképezőgépet is csak azért vittem magammal, mert ha sétálni megyek itthon, akkor is velem van a masina, soha nem tudni mikor jön szembe a kép alapon. Irány Krk! Éjjeli utazás, mert ilyenkor békésebb a forgalom és nagyon szeretek vezetni akkor is, ha hatszáz kilométer volt előttem.

H 4H 5

H 6H 7

H 8Ismerősök mondták, hogy nagy bátorság főszezonban lefoglalt szállás nélkül elindulni, mert a sziget telt házas táblával van ellátva. A kora reggeli érkezés után információt próbáltam szerezni lehetőségeinkről és a nyílt utcán szólítottam meg egy hölgyet, hogy hátha tud segíteni. Mondhatom nyugodtan, hogy szerencsém volt. Azonnal meghívott megtekinteni szabad apartmanját. Tökéletes lakás, hatalmas tengerre néző erkéllyel, viszonylag szolid áron.

H 9H 10

H 12H 13

H 14Elhelyezkedés után természetesen irány Malinska városa, a tengerpart. Itthon még zord időben indultunk, s ott ragyogó napsütés, gyönyörű kék tenger, no meg természetesen ezernyi nyelven megszólaló turista. Mégiscsak úti beszámoló lesz ebből!

H 15H 16

H 17Előkerült a fényképezőgép is, mert nem lehetett ellent állni a színeknek, fényeknek, a lemenő napnak. Szerencsére sikerült egy térképet szerezni, s mint igazi turista indulhatott a szigetet felfedező program. Embertelen mennyiségű kő mindenhol, s a csúcsokról fenséges látványt nyújtó tenger. Egymás után jöhettek a szépségek. Krk városa, Vrbnik ódon hangulata és Baska vadregényes strandja, amelyet az egész világon a legszebbek között jegyeznek.

H 18Ami a legfontosabb volt, hogy az egész ottlét maga volt a tökéletes kikapcsolódás. A nyár kétségtelenül legszebb napjait éltük meg, s a fotókat nézve, nem kétséges, hogy a következő nyár úti céljai között első helyen szerepel majd Krk szigete!

H 19H 20

H 21Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s