FELFEDEZETT KINCSEK

Nem emlékszem, hogy jártam valaha is Edelényben. Átutazóban biztosan voltam az ország e részén, hiszen gyerekként az Aggteleki Cseppkőbarlangban többször volt szerencsém megcsodálni a természet szépséges műveit.

E 1

E 2E 3

E 4Szlovákiai úti céllal egy hajnali órán ismét átutazóban voltam a még szunyókáló településen. Már éppen érkeztem a Boldva folyó átvezető hídon, amikor megpillantottam a Borsodi Tájház feliratot. Azonnal arra gondoltam, hogy dolgom végeztével, megállok egy rövid időre, s felfedezem magamnak az épületek titkait.

E 5E 6

E 7E 8

E 9Hétfő volt, de a kaput nyitva találtam. „Zárva vagyunk!”- tájékoztatott egy férfihang. „Jöjjön vissza holnap.” Na, ez nem fog menni gondoltam, de még mielőtt magyarázni kezdtem volna, hogy miként keveredtem éppen ezen a napon oda, két nagyon kedves hölgy már vette is a kulcsokat, hogy végig kalauzoljanak minden látnivalón.

E 10E 11

E 12E 13

E 14Olyan szakszerű idegenvezetésben volt részem, hogy ilyet ritkán tapasztal az ember más hasonló helyen. Kapkodtam a fejem a rengeteg érték láttán a hallott történetek kapcsán és fényképeztem is természetesen „vadul”. Ha, valamit sikerült visszaadnom a fotókon keresztül a nézelődőnek már megérte megállni Edelényben. S, ezt csak javasolni tudom annak, aki arra jár, természetesen nem hétfőn, zárva tartás idejében.

E 15E 16

E 17E 18

E 19E 20

E 21E 22

E 24E 23

E 25E 26

E 27Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

  1. Szendrei Tibor

    A Szerző van akinek megspórolta az útiköltséget,van akinek meghozta a kedvét a látogatáshoz de mindnyájunkat szép élménnyel ajándékozott meg. Köszönjük

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s