BALKAN-TEATRO-DISCO

Aki, látta már az Óbudai Nyár eseményeinek akár csak egyikét is, az tudja, hogy az egyik legfontosabb eleme az előadásoknak a NÍVÓ! Ebben az évben igazán nemzetközire sikeredett a vendégek sora a Fő-téren. Görögös hangulatban kezdtünk és a tegnap esti sZemPöl Csíkszeredáról érkezett.

Sz 1Sz 2

Sz 3Az első meglepetés az volt, hogy nem a Fő-tér macskaköveire épült a színpad, hanem igen illusztris, helyen, a Zichy Kastély udvarában várták a közönséget. A szokásos hét órás kezdés is át lett hangolva fél kilencre, de mindkét dolognak meg volt az oka.

Sz 5Sz 4

Sz 6Sz 7

Sz 8Mivel, annak előtte szinte semmit nem tudtam az együttesről, ami az én hibám, utána olvastam a srácok életének. Sokat sejtető volt az írás, mert, amint azt saját maguk határozták meg, a stílusuk balkan-teatro-disco. Ebbel előre lehetett tudni, hogy világzenét hallhatunk az este, színházi körítéssel és sodró disco lendületben ugrálhatunk a füvön.

Lassan gyülekeztünk az udvarban, s a rendezők szerencsére közvetlenül a kezdés előtt rengeteg széket pakoltak ki a területre és így az a korosztály is kényelmesen el tudott helyezkedni, aki talán két órát már nem szívesen áll végig.

Sz 9

Sz 10Sz 11

Sz 12A kezdés magában hordozta a misztikumot. A hagyományos hangszeres felállás mellett jött a diszkós szett és a hegedű. Elvarázsolt hangulatban kezdődött a koncert, hogy aztán elinduljon a lüktető, „véráramba benyomuló” zene.

A közönség is egyre jobban fészkelődött a székekben, s amint az várható volt, nem is sokáig lehetett ülve tartani a táncolni vágyókat. Igaz, erről a zenekar „eszköze” is tett, mert körbe járattak egy hatalmas üveg pálinkát, amelyből mindenkinek jutott egy korty. Egyetlen kérésük volt a színpadon lévőknek, hogy a végére azért egy kicsi jusson nekik is.

Sz 13Sz 14

Sz 15A hangulat ettől kezdve fergetegesnek mondható, s nem csak a nedűtől! Az előadást szinte végig vetített képek kísérték szorosan kapcsolódva a dalok mondandójához. Zene, színház, disco…három az egyben hagyott igencsak maradandó élményt annak, aki eljött a sZemPöl koncertjére. A Fő-téren az Óbudai Nyár keretében ők voltak az utolsó fellépők, de lesz még Hékás-Békás igencsak jelentős előadókkal, aztán jövőre veletek, újra ugyanitt….

Sz 16Sz 17

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s