NEHÉZBOMBÁZÓK, A „HAZAI ZENE EGÉN”!

Régóta figyelem az összes olyan rendezvény műsorát, ahol szerepelnek a hazai zenei élet kiválóságai. Lehet tudni a listából, hogy kiket szeret legjobban a közönség és a szervezők kiknek a tömegvonzásában bíznak legjobban.

B 1B 2

B 3Egyre erősebben tetten érhető a B 52 név. Hazudnék, ha nem tudnék Róluk semmit előzetesen sem, s az is igaz, hogy az ember nehezebben ír zenészekről, ha a személyes érintettség tetten érhető.

B 4B 6

B 5Amikor megjelent a „palettán” a TRIÁSZ, azonnal feltétlen híve, rajongója, talán egy kicsit barátja is lehettem a formációnak. Az természetes volt, hogy a Nagylátószög indulásakor elsőként írtam Róluk. Hihetetlenül örültem neki, hogy a nézettségi index először nyaldosta azt a határt, amit a cikkek kapcsán elképzeltem. Működésük az óta is az egyik legnagyobb öröm számomra.

B 7Rajtuk keresztül, egy kicsit jobban beleláthattam Sipos Peti, Kálmán Gyuri és Jankai Béla életébe. Az élmény kitörülhetetlenül beleivódott abba az érzésbe, amit a zenéről gondolok, érzek.

B 8B 9

Jött a B 52 formáció, és egészen a mai napig szégyellem magam, hogy nem jutottam el egyetlen koncertjükre sem, pedig a meghívások rendre ott landoltak az oldalamon. Azt mindig is gondoltam, hogy az, amit csinálnak, közel hatol azoknak az embereknek a szívéhez, akik szeretik a jó zenét, a rockot. A zenészeket kivétel nélkül ismertem és azt is tudtam, hogy amihez Jankai Béla hozzányúl, az csak iszonyúan nívós lehet.

B 12B 11

B 13Nem volt kérdés, hogy eljutok egy olyan előadásra, ahol a B 52 zenél. A „gyülekezőnél” találkoztam olyan hölggyel, akinek régebben is sokat adhattam értékítéletére, még a Hungarotonnál együtt dolgozva. Ő mondta azt, hogy neki ma Ők a kedvencei és egyszerűen imádja őket. Ismerve a zenei iránti elközelgettségét, tudva „hovatartozását”, azt gondoltam magamban, hogy nem semmi üzenet.

B 15B 14

B 16A színpadon pedig indult az, amire számíthattam. Jankai varázsolt a szintetizátorokon, Kálmán Gyuri olyat énekelt, hogy feláll a szőr a karodon, Pálmai a dobokon azt tudja, amit csak kevesen és van egy olyan szólógitáros és basszusgitáros, Szűcs János és Járdány Barna, aki hozzák azt, amit egyetlen sztár zenekar sem tud. Persze a „sztárok” ma már Ők!

B 17B 18

B 19A közönség közül, pedig nem csak azok fogadták lelkesen a színpadon történteket, akik feltétlen hívei lettek a B 52-nek, hanem azok is, akik szembesülve azzal, hogy a jó zene mindig elnyeri méltó „büntetését”, egyre több meghívás formájában. Javaslatom csupán annyi, hogy aki figyeli az eseményeket és látja, mondjuk a Back Stage Pub programját, ne hagyja ki a fiúk bejelentkezését a szezonnyitó bulin, szeptember 9-én! Addig is sok koncertet, sok találkozást… Hajrá B 52!

Kép és szöveg. Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s