A SZABADSÁG HÍDJA

Ellestem egy mondatot egy fiatal lánytól. „Sirály lenne, ha örökké miénk lenne a híd!” Augusztus végén jutottam el először a Szabadság-hídra, pedig ismerőseim már régebben meséltek arról, hogy a forgalomtól elzárása óta naponta gyűlnek össze fiatalok közösségi életet élni.

H 1H 2

H 4H 3

H 5Látogatásomnak, azért volt egy apropója. Táncos délutánt, estét hirdettek a világháló segítségével lelkes zenekarok. A jelszó: swing! Messziről látszott, hogy már a hivatalos kezdés előtt „tömegesedünk”. Rögtön a Gellért-hegy felől egy csodás hangú énekesnő és kísérő zenészei izzították a hangulatot.

H 6H 7

H 8H 9H 10 Középre érve profi zenészekből álló társaságot álltak körül több százan. Közben igazi bulizós hangulatot lehetett találni minden lépésnél. Előkerültek a grillsütők, a gitárok, természetesen a sörök és a borok, de volt, aki egy harmincas feliratú lufival, valószínűleg itt fejezte be a napi ünneplést.

H 11

H 12Gyönyörű lányok, szerelemes fiatalok, egymást fényképező külföldiek és önfeledten rajzoló gyerekek, mind-mind a híd ajándéka bezártságában. Átjárta az embert Budapest kellős közepén az a szabadság érzés, amit sokszor csak a természetben kirándulva tapasztalhattam meg.

H 14H 15

H 16Kell egy hely, most a híd adta magát, ahol a gondolatok szabadon szárnyalhatnak a Duna felett, hozva azokat az érzéseket, amelyekre mindannyian vágyunk. Kitűnő leképezése volta szabadságnak, amit az artisták produkálta a pesti oldalon, felülemelkedve mindennapi gondjainkon, gyönyörűséges mozdulatokkal ajándékozva meg a bámészkodókat.

H 18H 17

H 19Sötétedés után a fotózás ellehetetlenülése miatt indultam hazafelé, s láttam családot, ahol a legkisebb, olyan helyen hajthatta álomra a fejét, pokrócába takarózva, amit a közeledő iskolakezdéskor büszkén mesélhet osztálytársainak. A szabadság hídján aludtam! Én, pedig ott jártam és régen éreztem magam annyira szabadnak, mint kedden este a Szabadság-hídon.

H 20H 21

H 23H 22

H 24

H 25H 26

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s