FRADIS HANGOLÓDÁS…

Volt olyan ismerősöm, aki megkérdőjelezte az olyan kupák létjogosultságát, mint amilyen az Elek Kupa volt. Közvetlenül a nagyobb megmérettetések, bajnokság, BEK előtt, szerintem senkinek nem jön rosszul, hogy egy nívós nemzetközi mezőnyben megmérettesse magát, hogy hol tart.

F 1F 2F 3F 4

F 5 A Fradi hölgyei olyan csapatokat láthattak vendégül a Syma Csarnokban, akik jegyzett szereplői az európai palettának. Elek Gábor számára a mérkőzések arra is választ adhattak, hogy miként sikerül beillesztenie az új szerzeményeket a gárdába, hiszen a cél az európai porond, a lehető legmagasabb szinten.

F 6F 7

F 8Adott pár olyan alapember, akiket a világ bármelyik együttesében szívesen fogadnának. A kapitány, Szucsánszki Zita, mellé érkezett egy olyan klasszis irányító, mint Kovacsics Anikó. Van egy klasszis beállója is a „vezérnek”, Danick Snelder, Holland válogatott, akinek minden megmozdulásán érződik, hogy nagyon érzi a kaput. És akkor Penaról még nem is beszéltünk…Itt fel lehetne sorolni az egész csapatot. Az előjel nem rossz…

F 9F 10

F 12F 11

F 13A Podravka volt a második ellenfél, s bár a csapat igen erős kézilabdás múlttal rendelkezik, ezúttal, csak a statisztaszerep jutott a vendégeknek. Meggyőző volt a Fradi fölénye. A kupa megnyerése így várhatóan az utolsó meccsre maradt, mert bár volt a szombatnak még egy mérkőzése, a Vágselyéről érkezett Szlovák hölgyek és a német Tus Metzinger között. A német győzelem itt is borítékolható volt.

F 15F 14

F 16Nem sokan maradtunk a záró meccsre, de láttam, hogy fotós kollégáim igencsak ráfókuszálnak egyetlen hölgyre, a szlovákok huszonötösére. Tisajová talán egyetlen percet sem töltött pályán, még csereként sem, de a tekintetek legnagyobb százaléka az övé lett! Még mondja valaki, hogy a kézilabda női szakága nem a szól a szépségről is!

Külön érdekesség, hogy a Német csapat vezető edzője az a Konkoly Csaba volt, aki megannyi párharcból győztesen került ki a Fradi lányaival szemben a Győr legsikeresebb időszakában. Stábjában is inkább lehetett magyar hangot hallami.

F 20F 18

F 19F 17

F 21Gyönyörű hölgyek, minden oldalon megtalálhatóak voltak. Mérkőzésre járni persze nem csak ezért éri meg. A kézilabda szerencsére a női szakágnak és világhírű fiainknak köszönhetően is ott van az élmezőnyben még akkor is, ha ez a válogatott eredményeiben nem mindig tükröződik. Ha, azonban valami jó, annak is eljön az örömteli ünnepe.

F 23F 22

F 25F 24

F 28F 27

F 30F 26

F 29A Fradi hétvégi versenye jó hírét vitte a kézilabdának idén is.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s