ÉRZELEM ÉS EGY TISZTA HANG…

A meghívó sajtótájékoztatóról szólt. Lemez, videoklip, koncertturné, Takács Csaba. Az elmúlt pár évben annyi ilyenen vettem részt, hogy őszintén meg kell, hogy mondjam, csalódás hegyek álltak mögöttem. Mindebből adódik, hogy ilyenkor esik gondolkodóba az ember, hogy ér-e az egész két órát az életéből.

k-2k-1k-4Aki invitált, Papp Feri a Mirigyből, azért némi „fényt” jelentett a meghívások sorában. Aztán, amikor megkaptam, hogy kik az alkotók és ki az az ember, akit meghallgathatok, a dolog igazán el kezdett lelkesíteni.

k-3k-5

A Duna partján az egekbe emelkedő léggömb már jelezte, hogy nem egy hétköznapi rangján sorolható esemény előtt állok. Ahogy a Dock8 pontonjára léptem, s megláttam „főszereplőnket” Vikidál Gyulával társalogni, rögtön tudtam, hogy rock történelmi dologba csöppentem bele.

k-7Az eseményt Harsányi levente vezette fel, szokásosan harsány bemondásaival fűszerezve, aztán a zenészek egyszerűen odaléptek hangszereik mellé és megszólalt egy melódia, amelynek valószínűleg sokáig hatása alatt marad az, aki hallgatja.

k-9k-10k-8Egyetlen dal a lemezről, de ez mindent elmond. Tiszta hang, csodás zenei alázattal az „aláfestés”, gazdag érzelem, őszinteség. Először ezek jutottak eszembe, bár gondolom ennél sokkal több van a dologban.

k-11k-13

k-12Takács Csaba! Még emlékeimből sem nagyon tudtam előkaparni, hogy találkoztam-e a névvel, a zenei érdeklődésem múltjából. Mentségemre mondva, maga az előadó sem gondolta volna, hogy egykori vállalkozóként, az építő ipar és a borászat mellett lemezbemutatón fog főszereplővé válni.

Aztán, jöttek a barátok, akik közel harminc éve a szakma krémjét jelentik. Török Tamás, a Bon-Bon alapjaként. Závodi Gábor, aki a legnagyobbak zeneszerzője, hangszerelője, egyszemélyes „intézménye” a billentyűnek. Alkottak egy lemezt, ami a rock alapjaiból építkezik, s abba a korba viszi mindezt színre, amikor az érték sok minden más csak nem ez, legalábbis a médiában megjelenítve, mert koncert szinten a telt ház, valahogy mégis az ilyen bulikon jön össze.

k-14Dobosként, a projekt mögé odaállt Szentmihályi Michel Gábor és a szenzációs gitáros, Dandó Zoltán. Ha egy kicsit is tudnék énekelni, ez a stáb önmagában lenne garancia a sikerhez.  Csaba pedig énekelni is tud, nem is akárhogyan. És tudják ki a management?  Papp Feri manager/ Irigy Hónaljmirigy/, Szolnoki Péter vokálozott /Bon-Bon/. A lemezre leginkább a szenzációs szót lehet jellemzőként használni.

Külön érdekessége volt a sajtótájékoztatónak, hogy a legenda, Vikidál Gyula átnyújtott Csabának egy bekeretezett írást, amit a hűség kedvéért illik szó szerint idézni.

“Megbízólevél Takács Csaba részére

Akit a magyar rock zene neves zenészei azzal a küldetéssel bíznak meg, rock nagykövetként utat törjön az igényes rockzenének, népszerűsítve a műfajt a fiatalok körében. Bizalmat szavaznak neki, hogy fiatalos lendülettel és küldetéstudatosságával tovább vigye a magyar rockzene jó hírét az elkövetkező évtizedekben.

2016.szeptember 06.            Vikidál Gyula”

k-15Nos, kedves Csaba!Szobád falán minden reggel ezt olvasd, ha felébredtél és mi drukkolunk Neked szívünk minden melegével, hogy megvalósítsd az üzenetet!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s