Búcsúzni csak nagyon szépen – és jó zenével szabad

 Ezt is meg kellett érnünk. A Petőfi Csarnok után idén egy másik legendás rock színtértől is el kell búcsúznunk. A Városligeti Sörsátor huszonnyolc év után szeptember végétől mindörökre leereszti a sátorlapot.

p-1p-2

p-3Utolsó hónapját kezdi 2016. szeptember 1-től mindannyiunk kedvenc nyári, rock- és egyéb zenés klubja, a Városligeti Sörsátor. Nehéz ilyenkor szavakat találni, hiszen nem csupán a kellemes-kedves rock helyszín nőtt a szívünkhöz, hanem mindaz, amit csaknem három évtizeden keresztül képviselt. Amit Séder Józsi bácsi elkezdett 1988-ban, majd gyermekei, Krisztián és Krisztina, no és többiek, 2016. szeptember végéig folytattak, folytatnak. 

p-4p-5

p-6p-7

p-8Akaratlanul is (bár kirázott a hideg tőle) a régi Kovács Erzsi- sláger jut eszembe: „Búcsúzni csak nagyon szépen szabad”. Aztán gyorsan hozzáteszem – és jó zenével. Mert ugyan miképp köszönhetne el méltó módon a rock and roll egyik nyári fellegvárának számító kiváló vendéglátóhely, ahová jó volt bármikor betérni, és a zenehallgatás mellett legurítani egy-két korsóval. És ahol a hazai zenei élet színe-java megfordult. Ha nem a színpadon, hát a sörpadok, sörasztalok mellett. A kollégákat figyelve.

p-9p-10

p-11Most, szeptemberben is akad nézelődni, hallgatni való bőven, ahol egymásnak adják a stafétabotot a különböző stílusok képviselői, és ahol a két fő vonulat most is meghatározó a programkínálatban. Az egyik, ahol a rock fenegyerekei versengenek a közönség kegyeiért: az Üzletembers, a Tűzkerék xT, a Rock Fanatic, a Kugli, no és a Kyrusaurus, de itt lesznek a különböző tribute-bandák is. Látvánnyal és füsttel (no meg jó zenével) érkezik a Hungarian Pink Floyd Show, míg a világ legrégibb beat-rockzenekarát idézi majd meg a Stoned. A Station a U2 színeiben pompázik, míg a Room Service Brian Adams dalait eleveníti fel, de ne feledkezzünk el John Fogerty legendás csapatáról a Creedence Clearwaterrről sem, amelynek magyar megfelelője a Revival helyett a Reborn.

p-12p-13

p-14Az Edda Tribute Band pedig Pataky Attila csapatának legjobb rocknótáiból válogat. Mindemellett a blues kedvelői sem fognak unatkozni: a BluesSteel – a hagyományos záró bulikhoz híven – most is sztárvendégekkel búcsúzik a Sátortól, de az eddigi tapasztalatok szerint a Blues Garage sem teszi parkoló pályára a műfajt. 

Forrás: ZENE.HU   Szöveg: Hegedűs István

Fotó: Makai Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s