HANGOLÓ RANGADÓ

 Időjárásunkban a nyári meleg még tartja magát, de sok csarnok hűvösében a jég veszi át a hatalmat. Elindult a MOL Liga pontvadászat a hazai jégkorong bajnokságban. Figyelve az átigazolásokat, bizton állíthatjuk, hogy a sűrűnek ígérkező programban a sportág rajongói az eddigieknél is kiegyensúlyozottabb menetelést követhetnek nyomon.

m-1m-6

m-2m-3

m-4Rögtön az elején egy olyan rangadóra is sor került, amelyben az aktuális bajnok és legnagyobb riválisa mérkőztek meg egymással. MAC-DVTK a Tüske Csarnokban! Ebben a szezonban először, de nem utoljára. Az elején a pontgyűjtésnek olyan sok jelentőséget nem lehet tulajdonítani a végkimenetel szempontjából, de a presztízsét tekintve, mégiscsak jelentős összecsapásra készülhettek a csapatok.

m-7m-8

m-9Hétköznap este ide vagy oda, a nézők is gyülekeztek szép számmal. A Jeges Medvék megtöltöttek szinte egy teljes szektort és nem volt baj a két szurkolótábor hangpárbajával sem.

m-10A MAC kezdte jobban a derbit. Kihasználva az emberelőnyt, megszerezték a vezetést, de még az első harmadban jött az egyenlítés a vendégek részéről. A pakk változatosan vándorolt, hol a hazaiak kapuja felé, hol a miskolciak oldalán pattogva, frászt hozva a szurkolókra. Elhúzni látszott a MAC. Kétgólos vezetésnél, akár hátra is dőlhettek, de a harmadik harmad elején másodpercek alatt jött a szépítés és már ekkor lehetett tudni, hogy még semmi sem volt lefutva a bajnoki pontok elosztását illetően.

m-12m-11

m-13A VIP oldalon közben szépen összegyűltek az egykori „nagyok”. Furcsa volt látni Tokaji Viktort a sorok között, úgy hogy az elmúlt évben a kék-fehéreket még Ő vezette a csatákba. Sille Tamással alaposan kielemezték a meccs minden mozzanatát.

m-14m-15

m-16m-17

m-18Az utolsó negyedben aztán „felkeményedtek” a játékosok. Volt egy kis bunyó is, amúgy hokis módra, rengetek keménykedő ütközés, ami után jöttek a kiállítások is rendre. Alig volt hátra idő, amikor a hazaiak szó szerint bepréselték a vezető, mint kiderült, győztes góljukat. Mint mondtam, a szezon elején járunk, de a MAC játékosai úgy örültek a végső dudaszó után, mintha már a bajnoki aranyat ünnepelnék.

m-19m-20

m-21Annyit ígérhetünk a hoki szerelmeseinek, hogy ott leszünk sok-sok bajnoki megmérettetésen, bemutatva a lehető legtöbb csapatot, s reméljük, egyre több nézővel találkozhatunk a lelátókon. Hajrá HOKI!

m-22Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s