„ÉDESSÉGBOMBÁK” A BAZILIKÁNÁL

Ellestem egy beszélgetést. Két fiatal hölgy majszolt teljes átéléssel egy torta szeletet és közben arról beszélgettek, hogy ugyan még csak a pavilon sor elején járnak, de ha ez így megy tovább, nem fog beléjük férni egyetlen darab sem a még hátralévő, milliónyi édességből.

e-2e-1

e-4e-3

e-5Ugyanígy lehetett ezzel az a sok ezer ember, aki három napon keresztül kilátogatott a budapesti Bazilika előtti Szent István térre. Nem tudom számolta-e valaki, hogy a tér macskaköveinek száma hogyan aránylik a bon-bonok, csoki szeletek, marcipánok, sütemények arányához, de gyanítom, hogy utóbbiak többszörösét tették ki, az amúgy sűrű kövezetnek.

e-6e-7

e-9e-8

e-10Amikor, még csak készültem kilátogatni az ÉDES NAPOK rendezvényre, egyik ismerősöm tudományos alapon elmagyarázta, hogy az édesség fogyasztása fontos feltétele a boldogságnak, mert a boldogsághormonok termelődésért ők a felelősek. Azt magam is tapasztalhattam, hogy, ha meg akartam vigasztalni egy-egy elkeseredett ismerősömet, elég volt egy szelet torta vagy egy somlói galuska, s az élet máris szebb színekben tündökölt.

e-11e-12

e-13

e-15e-14

Azt, nem állítanám, hogy az a hatalmas tömeg, amelyik megjelent a téren, végignézni, végigkóstolni az édesség megszámlálhatatlanul sok formáját, mindannyian boldogtalanok lettek volna.

Szeretjük a csokit, a tortát, a finom lekvárokat, főleg akkor, ha azok különlegesek, s nem egy szupermarket bevásárló polcáról kerülnek kosarunkba.

e-17e-16

e-18Válogatni való ezen a seregszemlén volt bőven. A „csoki kisipar” kitett magáért és a legfinnyásabb ínyencek is kielégíthették minden igényüket. Lettek új kedvenc ízek, először kóstolt édességek és figyelmet kapott a termékek legtöbbjénél a külcsín, a csomagolás is. A boldogsághormon tapintható volt a hatodik ÉDES NAPOKON. Jöhet jövőre a hetedik! Mi, állunk elébe, sőt…alig várjuk.

e-19e-20

e-21e-22

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s