FŐSZEREPBEN A BOR!

No, meg sok minden más szeptember utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig Óbuda Fő-terén. Az már, nem újdonság senki számára, hogy a gasztronómia, a kultúra legvonzóbb Fő-tere Óbudán található. A nyári rendezvények után, a kora ősz kínált ismét igazán vonzó programot, elsősorban annak, aki a bor szerelmese. A legjobb pincék kínálták a jobbnál jobb nedűt pavilonjaikban.

b-5b-6

b-7 Ember legyen a talpán, aki úgy gondolta, hogy végig issza a kínálatot! Természetesen a cél egy cseppet sem az volt, hogy lerészegedett tömegek koptassák a macskakövet már kora este, hanem péntektől vasárnap késő estig, leginkább abból kaphattunk ízelítőt, hogy milyen is, a főleg kisebb pincészetekből kikerülő termés.

b-8b-10

b-20

b-23b-22

S, ha már megszomjazott a látogató, természetesen az étkek sem hiányozhattak az asztalokról, már, ha valaki kapott helyet a teljesen telt ház miatt. A GASZTRO UDVAR kínálta, kürtös kalácstól kezdve a sült kolbászig, annyi ínyencséget kaphatott a tisztelt nagérdemű, amennyit csak el tudott fogyasztani.

b-3b-1

b-4b-9

b-25b-14

Akinek, pedig ezek után is támadt volna valami kétsége a felől, hogy érdemes volt kilátogatni Óbudára, annak a nagyszínpad nyújthatott, minden igényt kielégítő magas színvonalú produkciókat. Pénteken a Chameleon Jazz Band után Gájer Bálint varázsolta el rajongóit. Szombaton Váczi Eszter hozta, azt, amit nívónak hívunk a zenében, s utána a Hott Jazz Band nyitotta ki a világot zenéjével. Ha, valaki bírta azt a zenei „csoda tempót”, akkor a koronát vasárnap rakhatta fel a színpadi előadások sorára, mert délután egy olyan énekesnő lépett, zenekarával a világot jelentő pódiumra, mint Sena. Hangja betöltötte a teret, s tán a “világűrből” is csodálták tehetségét.

b-15b-16

b-17b-19

b-18A Buli és a tömegek, akkor indultak be igazából, amikor a Budapest Bár vette birtokába a hangfalakat. Régen látott hangulat a Fő-téren, amelyet soha nem felejt, aki részese lehetett.

b-28b-29

b-30

b-31b-32

b-33b-34

b-35Csodás dolgok azért történtek ezek közben is. Fényfestők színesítették be a csodásan felújított épületet, Óbuda ékességeként. A “tortán pedig a hab” az lehetett, hogy megnyílott egy olyan közösségi tér az Esernyős mellett,annak szerves részeként, amely kiállításoknak, konferenciáknak adhat helyet a közeljövőben, olyan környezetben, amelyet minden kerület csak írigyelhet. Ja, kérem, Óbuda fejlődik, épül és szépül, s ilyen “körítéssel”, rendezvényekkel is várja vendégeit.

b-27b-26

b-12b-11

b-13Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s