LUDAS MATYI A PORONDON

Különleges előadásra invitálom fotóim segítségével az olvasót. Egy klasszikus irodalmi mű legújabb feldolgozásával, újra fogalmazásával találkozhat az, aki a közeljövőben meglátogatja a Fővárosi Nagycirkuszt.

c-1c-2

c-3c-4

c-5Gyerekkorom kedvenc története volt a nagyhatalmú uraságtól, megalázott szegény fiú este, aki elhatározta, hogy háromszor adja vissza a reá kiszabott botütéseket. Gyanítom, Ludas Matyi története, ma is tud aktuális lenni minden korosztály számára.

c-6c-7

c-9c-8

c-10

c-11c-12

c-13

c-14c-15

Láttam feldolgozva, filmen / talán ez volt a legemlékezetesebb, Soós Imre főszereplésével /, tánc formájában, rajzfilmen és daljátékban is. Ahogy, a bevezetőjében Fekete Péter igazgató elmondta, kísérleti előadást láthat a közönség. A zenét, a bábművészetet, a költészetet, a táncművészetet és természetesen az artista-művészetet ötvözi a Ludas Matyi.

c-17c-16c-19

c-18c-21

A színészeknek egy picit artistává is kellett válniuk, míg az artisták belekóstolhattak a színészi mesterég alapjaiba. Az előadás ettől lett fergeteges, rengeteg szereplőjével. Kicsiknek, nagyoknak feledhetetlen élményt jelent az elkövetkező időszak cirkuszi előadása.

c-23c-22

c-25c-24

c-26Nem véletlen az sem, hogy Hollandia után Magyarországon került fel másodikként Európában a nemzeti cirkuszművészet a szellemi örökség nemzeti listájára.

c-27c-28

c-29

c-30c-31

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s