FITPARÁDÉ 2015-16

Nyüzsgés, izgalom, érdekesség, látvány. Csak az jöjjön, aki ilyet szeret. Hova kapjam a fejem, mit is nézzek? A tornaszereken akrobatikus és erőelemekkel kápráztatnak a profik és a magukat csak kipróbálók. A közönség tapsol és ünnepel.

f7-img_0410mjPár métert megyünk és Master erőemelő versenyt szemlélhetünk. Az indulók hivatásos sportolók, fekve nyomásban, felhúzásban, guggolásban mérik össze erejüket. Több Magyar csúcshoz gratulálhattunk. A 70 évesnél idősebbek ugyanolyan lelkesedéssel odaadással dolgoztak, mint a fiatalabbak. Őket illesse minden tiszteletünk és elismerésünk. Ki az, aki ifjú korában ne szkanderozott volna. Bicepsz, tricepsz, kinél duzzadnak jobban a kötegek, ki húzza el másik karját? Itt nem babra, hanem éremre megy a játék. A hivatásos bírók döntenek.

f2-img_0511mf3-img_0495m

f4-img_0471mf6-img_0423m

f8-img_0399mjf1-img_0592m

Vegyes összetétel karate és judo csapatok összecsapását szemlélhettük. Középiskolás koromban magam is ízlelgettem. A sport alapjaival minden ifjúnak meg kellene ismerkedni. Az esés ismerete a köznapi életben és számos sportágban egy életre a segítőnk, a védőnk marad. Szinpadon zajlott a legnagyobb érdeklődéssel kísért nemek és súlycsoportok szerinti Fitnesz Beauty verseny. A felkészülés az olajozás szinte a szemlélődök közt zajlott. Aki még nem járt a kulisszák mögött azoknál ez egy különös élmény lehetett. Jó alap adottságok mellett is évtizednyi munka és lemondás kell a csúcsra jutáshoz.

f10-img_0403mf11-img_0319m

A színhelyek közt láthattunk sporteszköz, táplálék kiegészítő reklámokat és kiállításokat. Kipróbálhattuk a szereket, megkóstolhattuk az ételeket. Elismerésünk a szervezőknek, a rendezőknek és köszönet minden sportoló és minden az itt látottaktól hallottaktól azzá váló nevében az ösztönzésért a „kóstolóért”.

Kép és szöveg: Szendrei Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s