ÁLMOS ÁLMA

Nagy volt az izgalom az Építők pályán, vasárnap délelőtt. A Magyar Amerikai Futball Válogatott készülődött edzésére. Azért, az nem jellemző, hogy televíziós stáb érkezik egy ilyen eseményre és videósok, fotósok jelennek meg szép számmal. Természetesen a készülődés fontossága vitathatatlan, hiszen a Lengyel válogatott elleni történelmi győzelem után, október 29-én Belgiumot fogadjuk Székesfehérváron.

a-1a-2

a-3a-4

a-5A kiemelt figyelem ebben az esetben, nem annyira a szakmai elemek gyakorlásának szólt. Álmos, hét évesen  érkezett az edzésre szüleivel. Súlyos betegséggel küzdött meg egészen kiskorától. Hónapokat töltött korházban, s édesapja szinte állandóan mellette volt. Közösen nézték a televízióban az amerikai foci nemzetközi mérkőzéseit.  A fiú, már ekkor elhatározta, hogy válogatott játékos lesz és minden vágya az lett, hogy egy edzésen részt tudjon venni. Édesanyja, azt is elmesélte, hogy mindig vele volt egy kicsiknek való labda.

a-7a-6

a-8 Felépülése után rajongója lett az amerikai focinak. Állandó nézőként volt jelen a Békéscsaba Raptors mérkőzésein. A Csodalámpa Alapítvány segítségével pedig, ezen a borongós őszi napon álma is valóra válhatott. Válogatott mezt ölthetett magára. Együtt készült kedvenc játékosával, Németh Bencével. A közös fotó elkészítésekor kicsit még zavarban volt a „nagyok” között, de a bemelegítő gyakorlatok közben érezhetően oldódott a hangulat.

a-9a-10

a-11a-12

a-13Amikor, pedig, a sisak a fejére került és belendültek a játékosok a gyakorlásba, már a szülei kezét is elengedte Álmos és rettentően élvezte a játékot. Fáradhatatlanul szaladgált a többiekkel és rendíthetetlenül döntögette a „bábút”. A lehetetlennek tűnő kívánság valóra vált ezen a délelőttön. Az alapítvány tizenhárom éves működése alatt, már háromezer egyedi kívánságot tudott teljesíteni, megkönnyítve ezzel a gyógyuláshoz vezető utat.

a-15a-14

a-16

a-17a-18

a-19Szép volt!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s