KETTŐ AZ EGYBEN

Szeretem a jó kávét. Vadászom azokat a helyeket, ahol válogatni lehet a zamatok közül és még azt is kérhetem, hogy milyen sűrűre darálják a szemeket. A legritkábban fanyalodok az instant megoldásra, igaz sokan vannak, akik erre esküsznek. Sokáig nem is tudtam, hogy mi a különbség a kettő az egyben és a három az egyben adag között.

k-1k-2

k-3A hétközi vízilabda forduló aztán kihagyhatatlanná tette azt a „kettő az egyben” verziót, amellyel a BVSC uszoda hívogatott. Először a lányok csobbantak a medencébe. Jó hangulatú bemelegítés után jöhetett a barátságos pacsizás a Szentes hölgyeivel.

k-4k-5

k-8k-6

k-7Emlékeimben még ott élt egy elmúlt szezonbeli mérkőzés, ahol a vendégek hihetetlen nagy meccset vívtak a válogatottakkal felálló BVSC ellen. Az már az elején kiderült, hogy ezen az estén nem sok esélye van a Hungerit lényainak szorosra hozni az eredményt.

k-10k-11

k-12k-9

Az elején tartották magukat a vendéglátókkal szemben, de a mérkőzés második felében úgy potyogtak a BVSC-s gólok, mint ősszel a falevelek. A vége felé közel jártunk különbségben a tízhez, s közben a nézők is gyűltek rendesen, merthogy a férfi rangadó résztvevői már a kapuk mögött melegítettek.

k-14k-13

k-15A Racionet Honvég jött vizitre, a Szőnyi útra, de azt mindenki tudta, hogy ezen az estén nem babra megy a játék. A két csapat egymás mellett helyezkedett el a tabellán, igaz, annak pont a közepén. Elszakadni egymástól, lépni egy nagyot felfelé, ez járhatott a fejekben.

k-16k-17

k-19A Honvéd igencsak megerősödött erre a szezonra, hiszen a kapuban Decker Attila véd és több „kanyar” után Szívós Marci vezéri szerepére is számíthat Vad Lajos.

k-18k-20

k-22k-21

k-23Televíziós BL meccs ide vagy oda, a késői fél kilences kezdés sem tántorította el a szurkolókat. Szépen megtelt a lelátó, ha teljes telt házról nem is beszélhetünk. Az előzetes latolgatások alapján a rutin a Honvég mellett szólt, de többen megjegyezték, hogy csapatként nagyon egységes gárda a BVSC.

k-24k-25

k-26Az elején aztán úgy tűnt, diadalmaskodik a tapasztalat. A gólgyártást Szívós Marci kezdete és folytatta is. A BVSC-nek ekkor arra volt ereje, hogy mindig felkapaszkodjon egészen egy gól különbségig. A vezetés maradt a vendégeknél. A végére fordult a kocka. Decker hiába védett ihletet formában, kimondottan világszínvonalon, a házigazdák megfordították az eredményt.

k-30Forrt a víz és forrtak az indulatok. Szinte mindenki reklamált a játékvezetőknél, akik Vad Lajosnak még a piros lapot is felmutatták. Benne volt a levegőben, a döntetlen, de az is, hogy bármelyik csapat „bepasszírozhatja” a győztes gólt. Pár másodperccel a végső dudaszó előtt ez a Honvédnak sikerült.

k-29k-27

k-28A kedélyek nem nagyon akartak lecsillapodni, ami talán nem is csoda egy ilyen végletekig kiélezett rangadón, de a pontok a vendégeket gazdagították, nagy lépést téve ezzel a csoport harmadik helye felé.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s