Az Év Természetfotósa 2016 pályázat kiállítása a Magyar Természettudományi Múzeumban

Az Év Természetfotósa 2016 pályázat díjait november 8-án este adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol egyúttal megnyitották a verseny legjobb képeiből megrendezett kiállítást, és bemutatták a döntőbe jutott fotókból összeállított fotóalbumot is, amelyet az Alexandra Könyvkiadó jelentetett meg.

2016-11-08-etf-az-ev-termeszetfotosa-dijak-atadasa2016-11-08-etf-dijatado-dr-siman-laszlo-atveszi-a-pigmenta-kulondijat

2016-11-08-etf-dijatado-eifert-janos-es-ravasz-balazs_olasz-agi-felvetele2016-11-08-etf-dijatado-kis-david-dijazott-kepe-elott

2016-11-08-etf-megnyiton-a-dijazottakat-fotozzakFáth Péter, a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke a Magyar Természettudományi Múzeumban kedden megtartott eredményhirdetésen emlékeztetett: a naturArt immár huszonnegyedik alkalommal írta ki nemzetközi szinten is számon tartott fotópályázatát. Az idén beérkezett több mint háromezer munka minden eddiginél magasabb színvonala is igazolja, hogy a magyar természetfotózás nem véletlenül tartozik a világ élvonalába.

daroczi-csaba_csapdabancegledi-adam_bearanyozva_ifjusagi-kat-1-dij

daroczi-csaba_kavicsok-a-szelben_kompozicio-es-forma-kiserletezesek-kat-1-dijdaroczi-csaba_kek-es-narancs_az-ev-termeszetfotoja-2016

dr-siman-laszlo_grafika-a-dunen_pigmenta-art-print-lab-kulondijaA pályázat 24 éves történetében mind ez idáig soha nem fordult elő, hogy a rangos szakmai versengés mind a felnőtt, mind az ifjúsági kategóriában kettős győzelmet hozott volna. A mintegy 3000 pályamű közül több fordulóban választotta ki a legjobb képeket az elismert szakemberekből, művészekből álló zsűri, majd a legvégső összevetésben ezek közül választották ki a díjnyerteseket: Az Év Természetfotósa 2016 Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel, Az Év Ifjú természetfotósa 2016 pedig Ceglédi Ádám és Szekeres Levente.

Az év Természetfotója díjat Daróczi Csaba Kék és narancs című felvétele nyerte el, Az év búvárfotósa Selmeczi Dániel lett.

jakab-tibor_havas-harc_madarak-viselkedese-kat-1-dijernie-e-suto_az-ezereves-fa_taj-kategoria-1

kis-david_hajnali-fogas_allatok-es-kornyezetuk-kat-1-dijA Kezünkben a Föld kategória első díját Somodi Ferenc, A madarak viselkedése kategória első helyét Jakab Tibor, Az emlősök viselkedése kategória legjobb helyezését pedig Potyó Imre érdemelte ki. Daróczi Csaba végzett Az állatok viselkedése, Kis Dávid pedig Az állatok és környezetük kategória élén, Az állatok szemtől szemben kategória legjobbja pedig Selmeczi Dániel lett.

A Növények és gombák kategória első díjával Ravasz Balázst jutalmazta a zsűri; a Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriát Daróczi Csaba, a Tájak kategóriát Ernie E. Suto, az Élet a vízfelszín alatt kategóriát pedig Kövér Csaba nyerte.

potyo-imre_a-rigo-haloszobaja_napkeltetol-napnyugtaig-kat-1-dijpotyo-imre_hibernacio_az-emlosok-viselkedese-kat-1-dij

Potyó Imre képe lett a Napnyugtától napkeltéig kategória, Selmeczi Dániel fotója a Fekete-fehér természetfotók kategória, Somodi Ferenc felvétele a “Rajtunk múlik!” kategória, míg Czeglédi Ádám fényképe az ifjúsági kategória legjobbja.

Eifert János, aki évtizedek óta figyelemmel kíséri a magyar természetfotósok teljesítményét, örömmel állapította meg, hogy nagyon sok a fiatal, tehetséges természetfotós, akik a nemzetközi viszonylatban is eredményes „öregek” nyomdokába léphetnek.

selmeczi-daniel_citromcapaportre_az-allatok-szemtol-szembe-kat-1-dijselmeczi-daniel_szardiniakra-vadaszo-delfinek_fekete-feher-kat-1-dij

somodi-ferenc_a-tulelo_kezunkben-a-fold-kat-1-dijsomodi-ferenc_nejlonhal_rajtunk-mulik-kat-1-dij

Forrás: naturArt

Eifert János és Olasz Ági felvételei a díjátadón készültek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s