“APÁINK ÚTJÁN”

Ahogy, megláttam a pályán készülődő tizenéves srácokat, a Karthago együttes ismert dala jutott eszembe. A nézőtér szépen megtelt, gondolom az apák közül is sokan jöttek el megnézni az U 19 –es bajnoki döntőt. Nem hiányoztak a tini lányok sem rajongással figyelve a fiúkat, de leghangosabban a barátok drukkoltak. Miskolc is képviseltette magát szép számmal a lelátó legtetején.

w-0

w-2w-1

w-4A Miskolc Steelers és a Budapest Wolves vívta ki a sorozatmérkőzések után a döntőben való részvételt. Aki, egy kicsit is jártas a sportág hazai történéseiben, az tudhatja, hogy Borsod fővárosában igen komolyan veszik az amerikai foci népszerűsítését. Nem csupán a felnőttek aratták le a bajnokságban a babérokat, hanem az utánpótlás is a trónra tör.

w-3w-5

w-6A farkasok már többször döntőztek egymás után  és nyertek is. Nem nagyon lehetett előzetesen megjósolni, hogy a kupa marad-e Budapesten, vagy utazik északra.

w-7

w-8w-9

w-10 A kezdés a Wolvesnek sikerült jobban. Hamar jött az első hat pont és ez a nagyszünetig csak „hízott”. Húszig jutottak, míg Steelers fiataljai a mezőnyben ugyan egészen tetszetős dolgokat műveltek, pontot nem tudtak szerezni. A felállás maradt a második félidőre, és aki csak ezt a részt látta, az igencsak kiegyenlített erőviszonyokat tapasztalhatott.

w-12w-11

w-14w-13

w-15 A végére aztán a „farkas fiúk” odaléptek a gázpedálra és lenullázták a miskolci fiatalokat. A vége 34:0 lett, ami miatt azért a Steelers legényeinek nem kell nagyon elkeseredniük, mert az ezüstérem is tud szépen csillogni, főleg úgy, hogy a hazai mezőny egyre sűrűbb, s kemény csatákon kell túl lennie annak, aki döntőzhet.

w-17w-16

w-18w-20

w-19w-21

w-22A szövetség vezetői pedig boldogan konstatálhatták, hogy a jövő már ott van a pályákon.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s