ANGYAL A 3K-BAN

Elég régóta azt gondolom, ha valami, vagy valaki igazán „eltalál”, azt nem nagyon tudom és nem is akarom kikerülni. Alexa Fender, Alexa Black egyetlen személyt takar, aki az óta izgatja fantáziámat, amióta először láttam. Erotikával fűtött fotói átütötték a fotósi érzékenységem falait. Az első élmény valahonnan innen táplálkozott, s figyeltem minden mozdulatát.

a-1Aztán, találkoztam a hangjával. Meglepett, tisztaságával, őszinteségével. Na, ez az, amit a tehetségkutatókon nyomokban sem lehet fellelni. Meghallani és beleszeretni. Ezeket gondoltam legelőször. A dolog úgy alakult, hogy ismerősök lettünk a világhálón. Éreztem, tudtam, mit gondol kikelve az ágyból, vagy megosztotta érzelmeit, gondolatait a nap bármely szakából, akkor is, amikor az élet nem sodorta elé annak ezer szépségét. Minden megnyilvánulásából bőrig hatolóan sütött az érzékiség az érzelem.

a-4a-5

a-6

Vadásztam arra, hogy hol láthatom. Vagy az időpont, vagy a távolság nem kedvezett annak, hogy Alexa láthatóvá váljék élőben is számomra. Persze, aki kitartó és vannak céljai, annak megadatik az, amire vágyik. A 3K Művelődési Ház olyan hely, amely a koncertet szinte a szobámba hozta. Gondolatban eljátszottam azzal, hogy mennyire szép is lenne gitárjával, hátradőlve fotelemben, de a két hévmegálló is igazán közel hozta a Pilinszky estet.

a-7a-8a-9Szóval Pilinszky! Amikor gimnazista voltam, szenzációs magyar tanáromnak köszönhetően ismertem meg a költőt. Nem tartozott kedvenceim közé, mert valahogy „agyamba besimulóan” Kosztolányi volt, aki életemben kellemes érzéseket közvetítette. A költő „karcos” volt, de tudtam, hogy szenzációs egyéniség.

a-10a-11a-12Elképzelni sem tudtam, hogy lesz valaki, aki dalokba önti műveit. Hrutka Robit, akkor ismertem meg, amikor az R-Go Klubbot vezetve, átéltem annak minden változását. Gitárosként hamar kiderült, hogy zseni és nem megbántva  a sikercsapatot, többre hivatott. Megörültem, annak, amikor feltűnt a neve Alexa oldalán. Azt, azonnal tudtam, hogy az Ő párosuk sokra hivatott

a-14a-15

a-3Eljött az este! November utolsó hétvégéje. Az „angyal” leszállt a 3K színpadára. Pilinszky születésnapjára szebbet elképzelni sem tudok. Alexa a legmélyebb érzelmeket varázsolta nekünk a színpadra, s megismerhettünk egy csodásan szavaló színészt és egy csellóművészt, Nagy Dániel Viktort és Kalmus Feliciánt. Zeneileg csúcs, érzelembe szinte minden, amit egy este elő tud varázsolni. Csak a köszönet, s remélem nem az utolsó alkalom, hogy átélhetem Pilinszkyt, Bereményit Veletek!

a-16Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s