AZ ELSŐ GYERTYA ÉG

Évek óta megszokhattam, ha elindulok a Szent-lélek tér felől november utolsó hetében, épülő pavilonok között és jégpályát előkészítő munkások rengetegében kell átjutnom a Fő-téren. Már, ekkor belengi a levegőt az ünnepi hangulat. Az utolsó napokban megérkezik az „égig érő” karácsonyfa, pakolnak az árusok és itt-ott beleszagolhatok a forralt bor semmi mással össze nem összetéveszthető illatába.

o-1o-2

o-3Az események folyama, már 25-én, pénteken kezdetét veszi. A színpadot birtokba veszik, az idén érezhetően erősen a népzenei vonulathoz tartozó együttesek, zenekarok legjelesebb képviselői. A nívó kétségtelenül a legmagasabb akár az összes hasonló eseményt figyelembe véve az ország egész területén.

o-4o-5

o-6

o-8 Gönczöl, Zuboly, Sebő, Kolo, hogy csak az első adventi hétvége fellépőit soroljam. A jégpályát Till Attila nyitotta meg a Pavuk Műkorcsolya Iskola tehetségeinek bemutatójával. Fényárban úszott a Fő-tér ettől kezdve és talán soha nem látott mennyiségű árus kezdte kínálni portékáját.

o-10o-9

o-12

o-11o-13

o-15o-14

o-16Hagyomány mostanra az is, hogy az első gyertyát Varga Mihály tiszte meggyújtani. Rengeteg a gyerek, a család, s az sem véletlen, hogy a nemrégen megnyitott, Óbuda ékességének számító kiállító terem, a legkisebbek rendelkezésére áll babzsákjaival és játékkészítő műhelyével. Akit, pedig a fotóművészet érdekel, az ugyanitt két helyiségben is megtekintheti a Római Part fotópályázat díjnyertes alkotásait.

o-17

o-18o-19o-21

o-20o-22

A „Jöjjön ki Óbudára, egy jó túróstyuszára”dalt feltétlenül módosítani kell annyiban, hogy jöjjön ki Óbudára egy jó nagy csúszkálásra, s ha túróstyuszát nem is találtam, de a gasztronómia minden szegmense kóstolható, miközben a következő hétvégeken  a színpad is, nívós produkciókkal várja a látogatókat.

o-23o-24

o-25

o-26o-27

 A képek sajnos nem tudják közvetíteni az illatokat, s nem is szólnak a hangszerek nyelvén, de ízelítőt adhatnak Óbuda csodás hangulatából. ADVENT 2016. Óbudán.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s