„SZÍVEKHEZ SZÓLT” A FÉNYSZÓRÓ

Mindig különleges izgalmat látok az emberek arcán, amikor a Fővárosi Nagycirkusz előcsarnokában meg tudom lesni az arcokat. A December elsejei délután azonban a szokásosnál is különlegesebb volt. A Fényszóró Kulturális Alapítvány jóvoltából az ország minden részéről érkeztek fogyatékkal élő gyerekek, felnőttek.

f-1A Karácsonyi Gála már tizenkettedik alkalommal szerez örömet olyan embereknek, akik talán más alkalommal el sem juthatnának a porond közelébe. Csepregi Éva és segítői szinte egy éven át szervezik a programot, mert itt nem csupán az artisták szerepelnek, hanem iskolák, intézetek csoportjai mutathatják be tudásukat. Elképzelni sem tudom, hogy milyen lehet telt ház, közel ezernégyszáz ember előtt szerepelni?

f-2f-3

f-4Mint, minden évben, most is a mazsorettek vonultak először az „arénába”, s azonnal vastapssal honorálta produkciójukat a közönség. Az is hagyomány, hogy az esemény „himnuszát” Éva énekével az a kórus kísérte, akik jelbeszéddel közvetítik a mondandójukat.

f-5

f-7f-6

f-8A hivatalos megnyitó és a hatalmas virágcsokrok átvétele után szerepeltek még a Benedek Elek, a Pilisi Kastély, a Prizma EGYMI tanulói egy-egy maradandó élményt nyújtó produkcióval, de megjelent Dr. Szekeres Pál is a vendégek között.

f-9f-10

f-11Simontornyán különleges figyelem jut a fogyatékkal élő emberek életének a polgármesteri hivatal részéről, s nem véletlen, hogy egész kis küldöttség érkezett a városból Csőszné Kacz Edit polgármesterasszony vezetésével. Hatalmas sikoltozás, vastaps fogadta Kasza Tibit, a délután sztárvendégét, hogy aztán a Fényszóró műsorát a Solti Mazsorettek zárják.

f-12f-13

f-14 Rövid átszerelés után kezdetét vehette az igazi cirkusz, amelyben az éppen aktuális műsor, a Dima Karácsonya szereplői káprázatták el a nagyérdeműt. A hangulatot nem lehet le íni és azok is végig tudták ülni az izgalmas attrakciókat, akik nem nagyon tudnak más körülmények között két órán keresztül egyhelyben maradni.

f-15

f-16Csodás ajándékot kaptak a gyerekek a Fényszóró Alapítványtól, amely, ha emlékként is bizton ott lesz minden résztvevő karácsonyfája alatt.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s