VILÁGKLASSZISOK CSATÁJA

Adott, egy gyógyszertár hálózat, történetesen a BENU, amely adja a nevét a hazai sportélet legkiemelkedőbb sportágához, a vízilabdához. Ha, magam nem szeretném teljes szívemből a medencékben történteket, akkor is azt mondanám, jó választás. Sok sportágat láttam már, ahol a KUPA elnyerése nem jelent igazán rangot a különböző bajnokságok mellett. A póló, egészen más! A kupa legalább annyira fontos, mint maga a bajnokság. A minőség pedig ennek megfelelően tetten érhető.

b-1

b-2b-4

b-5  A Tüske uszodában, magam először voltam vízilabda mérkőzésen, de szerintem a srácok sem gyakran fordultak meg ebben a komplexumban. Impozáns! Ezzel talán mindent el is mondtam. A külsőség természetesen lehet a legkedvezőbb, ha „tartalom” nem az.

b-6

b-7b-3

b-8b-4

b-9Nem hinném, hogy a világon van még egy olyan medence, amely ennyi klasszist, világ legjobbját tudna felvonultatni két óra alatt, mint a BENU kupa mezőnye. OSC-Eger, Szolnok-Honvéd párosítások magukban hordozták a világklasszisokat, legyen az a hazai mezőny eleje, vagy az idegenlégiósok névsora.

b-11b-10

b-13b-12

b-14Megjósolni nem lehette előre, hogy mi lehet az elődöntők után a vasárnapi döntő párosítása. Kezdtek, a szinte hazai medencében vízbe csobbanó OSC-sek a „bivaly erős” Egerrel.  Deckerék, hamar tudasították, hogy itt ma, Ők a nyerők. Végig vezettek, s ha szívta is magát a fővárosi gárda, egyenlíteni és végül győzni nem nagyon sikerült.

b-16b-15

b-17b-18

b-19Azt, azért jó volt látni, hogy miközben az első elődöntő résztvevői gyötörték egymást a vízben, addig nézőközönségük sem volt semmi! A padokon világbajnokok szemlélték a medencében történteket, s olyan, későbbi „ellenfelek” folytattak vidám eszmecserét, mint Szívós Marci és Nagy Viktor.

b-20

b-23b-22b-21A Szolnok edzője, már ekkor gondterhelten figyelte az eseményeket, de, mint a folytatásból kiderült, aggódása feleslegesnek bizonyult. Végig kézben tartották a Tisza-partiak a mérkőzést, s bár a rutin a Honvéd mellet is szólhatott volna, ezen az estén nem voltak a „szoros” közelében sem.

Természetesen a lelátón nem csak a drukkereket lehetett felfedezni, hanem Martz Tamást is, aki nyugtázhatta, hogy a top játékoson kívül a közeljövőben építhet a fiatalokra is, akik egyre többször követelnek helyet maguknak csapataikban.

b-25b-24

b-26Hogy, mi kupa végeredménye, szinte mindegy is, mert, ami számít, az a sportág rangja a világban. Van még szerencsére sok olyan ága a hazai sportoknak, amelyek a világ elején találhatóak, de ebben az egyik legelőkelőbb helyen jegyzett szakág, a vízilabda. A BENU Kupa ezt mutatta be szombaton este.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s